Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
27. 10. 2009 21:34
Dobrý večer,
zjistila jsem,ze jsem tehotna. Vim ze materska se pocitata z predchazejicich 12 vyplat a kdyz jsem nemocna tak se nejak zohlednuji vyloucene doby. Do soucasne doby se mi plat sklada ze zakladniho platu + odmen ve vysi 15%-30%. Myslim si,ze az oznamim zamestnavateli sve tehotenstvi,tak prijdu o premie (budu rada kdyz nedostanu vypoved, protoze uz i to mi rekl,ze az budu tehotna dostanu vypoved,vim ze zakony tehone chrani,ale myslim si,ze najit si muze cokoliv aby mel vyhodil)
A ted bych mela dotaz -
1. myslite si,ze pro mou vysi materske bude lepsi,kdyz se mi tam bude zapocitavat plat s premiema a pak az by mi zamestnavatel sebral premie bych sla na nemocenskou
2. nebo pro mou vysi materske bude lepsi, kdyz budu v praci co nejdele (pokud mi to dovoli muj zdravotni stav), i kdyz budu mit plat ponizeny o premie
Dekuji Vam za nazory