Re: Náhrada mzdy po RD
To jsem si také myslela, ale když jsem pak posílala PN na sociálku, tak mi volali a chtěli potvrzení, že ten den byl sjednán jako nástup do práce po skončení RD.
To aby náhodou těch papírů nebylo málo.
Re: Náhrada mzdy po RD
Víte co, já se při takových nesmyslech vždycky zeptám na zákon a § , který mi to nařizuje a vždycky se hned rozmyslí, že to vlastně vůbec nechtějí. Já bych teda žádné papíry navíc nedělala, žádný nástup není třeba sjednávat, ten vyplývá z délky žádosti o RD. Přece žádné jiné datum nemůžete sjednávat, protože kdyby paní chtěla být doma déle, musela by požádat o neplacené volno, které zaměstnavatel nemusí povolit, stejně tak dřívější nástup před ukončením RD. Takže paní zavolejte znovu, ať vás odkáže na zákona paragraf. Kdyby raději místo vymýšlení blblostí včas platili nemocené a ostatní dávky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 10. 2009 8:07
Zaměstnankyni 25.10.09 skončila rodičovská dovolená, 26.10.09, tj. v den nástupu do práce přinesla PN.
Jak pro tuto zaměstnankyni vypočítám náhradu za prvních 14 dní.
Počítám dobře:
Hrubá mzda+příplatky : 21,67 : 7,5 hodin
Děkuji