Ahoj Luboši.
V prvním bodě souhlasím s panem Pavlem.
- není potřeba mít kamennou pobočku. Nikdy není psáno, že musíte mít v eshopu osobní odběr. Navíc dnes se dá takový osobní odběr krásně nafingovat s použitím uloženek a zasilkoven. Takže rozhodně není potřeba mít osobní odběr. I případné reklamace se dnes dají řešit poštou.
- druhý bod bych jen doplnil, že podle mého názoru musíte dodržovat datum spotřeby a sušenky a čaje asi nepatří do skupiny komplikovaných produktů. Ovšem tohle se dá docela jednoduše na telefonu s pracovnici hygienické stanice. Již několikrát jsem s nimi komunikoval a vždy jsem obdržel potřební informace.
V případě dotazů na eshop mě klidně kontaktujte. Rád Vám pomohu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 7. 2011 22:21
Dobrý den,
uvažuji o zřízení e-shopu a zajímalo by mne:
1) kde lze najít nějaké "oficiální stanovisko" k tomu, za je v případě provozování e-shopu nutná provozovna. Hledal jsem na internetu a jak vidno, názory se různí, nejčastěji jsem si všiml názoru, že v případě, že je zákazníkům umožňován osobní odběr zboží u provozovatele e-shopu, je provozovna nutností, jinak nikoliv, což mi přijde celkem logické. Setkal se někdo bez provozovny s e-shopem bez os. odběru s tím, že by se nějakým kontrolním orgánům nelíbilo? Koho případně kontaktovat s dotazem? Obecní ŽÚ?
2) Uvažuji také do budoucna o prodeji čajů (balených, sáčkových) a sladkostí (sušenek...), ale pouze doplňkově a pouze potravin balených, které není nutno uchovávat např. chlazené apod. Kde hledat konkrétní informace, co bych musel splňovat,abych tyto potraviny mohl s klidem prodávat? Většinou jsou všude potraviny rozebírány v souvislosti s jejich výrobou, případně nebalené potraviny, ale o prodeji balench potravin jsem kromě požadavků na obaly v podstatě téměř nic nenašel. Je nutné nějaké spoeciální schválení hygienou, je nutné také nahlášení Státni zemědělské a potravinářské inspekci,...? Poradíte, kde dopředu najít ppotřebné informace?