Personalistika-nový zaměstnanec

• (neregistrovaný)

30. 10. 2009 10:18

Dobrý den,

kdo mi, prosím poradí, kde bych našla veškeré povinnosti, resp. dokumenty, které mám mít ve složce zaměstnance.
    Dozvěděla jsem se, že bychom měli každý rok dělat školení pro všechny zaměstnance o bezpečnosti práce na pracovišti ??!!

Děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 11. 2009 19:51

IS (neregistrovaný)

Re: Personalistika-nový zaměstnanec
      Dobrý den, nikde Vaše povinnosti sepsané nejsou.Každý zaměstnanec by měl mít zdravotní vstupní prohlídku, potom po periodách, 1x ročně školení BP a PO, 1x ročně školení řidičů jestliže máte služební auta, 1x ročně školení VZV jestli máte. Musíte vést evidenci o všech pracovních ochranných pomůckách , která dáváte zaměstnancům, některé jśou povinné. Musíte mít udělán dokument tzv. kategorizace prací - nejlépe si najměte bezpečáka.
      Další dokumenty jsou : přihlášky na ZP+OSSZ+podepsané prohlášení poplatníka daně+souhlas s uvedením rodného čísla pro účel firmy+žádost o zasílání mzdy na účet zaměstnance+souhlas zaměstnance s vysláním na pracovní cestu+čestné prohlášení,že nemá exekuci + po roce vytisknutý mzdový list+kopie listu důchodového pojištění+kopie o vyúčtování daní zaměstnance nebo potvrzení o příjmu roční, + měsíční docházky ( můžete je mít i někde jinde, já je mám u zaměstnanců )
      Podnik je povinen mít uzavřenou smlouvu se zdravotním střediskem nebo lékařem o závodní zdravotní péči-pozor po tom jdou to jen pro uzavření

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).