Mzdový výměr předat s prac. smlouvou?

• (neregistrovaný)

30. 10. 2009 10:38

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jestli mi zaměstnavatel musí předat mzdový výměr při podpisu prac. smlouvy. Nemusím přeci podepsat prac. smlouvu, když nemám písemně potvrzenou výši mzdy...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 10. 2009 11:04

Jiřina H. (neregistrovaný)

Re: mzdový výměr předat s prac. smlouvou
      O tom, jak budete odměňována byste měla být seznámena nejpozději před zahájením práce,přesně - podle § 31 ZP -s pracovními podmínkami a s podmínkami odměňování před uzavřením prac.smlouvy.

• 30. 10. 2009 11:19

Malá (neregistrovaný)

Tak teď jsem narazila na paragraf 37 - Neobsahuje-li pracovní smlouva údaje o právech a povinnostech vyplývajících z pracovního poměru, je zaměstnavatel povinen zaměstnance o nich písemně informovat, a to nejpozději do 1 měsíce od vzniku pracovního poměru. Informace musí obsahovat: ... f) údaj o mzdě nebo platu a způsobu odměňování.
      Takže pokud to dobře chápu, může mi dát písemný mzdový výměr i např. 14 dní po podpisu snlouvy...

• 30. 10. 2009 13:26

pája

ne, řídí se to § 113 ZP, ..v den nástupu do práce povinen vydat písemný mzdový výměr....

• 31. 10. 2009 11:53

JiřinaH. (neregistrovaný)

Ano, je povinen vydat mzdový výměr, pokud není mzda dohodnuta v nějaké smlouvě.Rovněž tak- neobsahuje-li prac. nebo jiná smlouva údaje..., musí podat o nich písemnou informaci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).