Re: Výpověď dle §52 pism. g)
g) jsou-li u zaměstnance dány důvody, pro které by s ním zaměstnavatel mohl okamžitě zrušit pracovní poměr, nebo pro závažné porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané práci; pro soustavné méně závažné porušování povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci je možné dát zaměstnanci výpověď, jestliže byl v době posledních 6 měsíců v souvislosti s porušením povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci písemně upozorněn na možnost výpovědi.
Když musí, tak musí.....Dejte mu upozornění a za týden výpověď...
Je tam slůvko JESTLIŽE a to podle mě znamená, že musíte upozornit a pak můžete dát výpověď....není tam jak dlouhá doba musí mezi upozorněním a výpovědí uplynout, takže klidně druhý den...
Adame jediný čtete pozorně, protože dle § 52 g) může dát zam-tel výpověď jsou-li dány důvody, pro které by mohl okamžitě zrušit PP, nebo pro závažné porušení povinností- toto oboje bez upozornění.
za středníkem:
pro soustavné méně závažné porušování.. jen když byl v posledních 6ti měsících písemně upozorněn.
Možná je na čase odkrýt karty ten zaměstnanec jsem já osobně (chtěl jsem objektivní názor ostatních), zaměstnavatel na mě zahrál levou ,a důvody které uvádí v dané výpovědi jsou smyšlené, bohužel jsem měl dát okamžité zrušení dle §56 jelikož mi dluží ještě výplatu za září a ne se chtít dohodnout s ..., bohužel teď to bude muset jít asi soudní cestou a bude to běh na delší trať
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
2. 11. 2009 21:54
Mám dotaz zdali je vždy nutné dát zaměstnanci písemné upozornění čí výstrahu před výpovědí dle §52 pism. g), kde bude samozřejmě uvedeno několik důvodů proč.