Zdanění platu u brigádníků

• (neregistrovaný)

2. 11. 2009 22:02

Dobrý den,
    rád bych se zeptal, jakým způsobem se zdaňuje příjem u brigádníků, kteří mají nárok na snížení daně (např.: studenti). Jaké jsou přesné hodnoty zdanění? Je nějaká možnost vrácení této snížené daně po Novém roce?
    Děkuji mnohokrát za odpověď.
    Michal S.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 11. 2009 22:07

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Re: Zdanění platu u brigádníků
      A brigádníci mají co za smlouvy?? Dohodu o provedení práce? Dohodu o pracovní činnosti?

• 2. 11. 2009 22:15

LLL (neregistrovaný)

Já bych řekla, že spíš záleží na tom, zda brigádník podepisoval Prohlášení k dani. My dáváme slevu na dani jak DPP tak i DPČ.

• 2. 11. 2009 22:19

Michal S. (neregistrovaný)

Prohlášení k dani jsem podepsal. Mám tedy nárok na vrácení daně za rok 2009 v roce 2010? A kolik ta zkrácená daň činí?

• 2. 11. 2009 22:35

LLL (neregistrovaný)

Ano máte. V odkaze
      http://www.mesec.cz/texty/interaktivni-danova-priznani/
      si najděte interaktivní přiznání k dani pro občany a osvč, krásně Vás to navede, jak vyplnit, samo si to počítá. Do pc si stáhněte program, který Vám nabízí a to 602XML Filer. Jen musíte vědět, spíše si vyžádat od zaměstnavatele či více zaměstnavatelů přehled o výši příjmů, to Vám vytisknou na počkání, dle toho zadáte, pak si projdete i slevy, na které máte nárok, tuším že to bude sleva základní na poplatníka, ta se zadává za celý rok, takže je jedno, zda jste odpracoval 3 měsíce nebo celý rok, pak sleva na studenta, tam je potřeba zadat počet měsíců, kdy jste studentem byl. Pokud nemám pravdu, určitě mě někdo opraví:-)
      Hodně zdaru

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).