Re: Zdanění platu u brigádníků
Prohlášení k dani jsem podepsal. Mám tedy nárok na vrácení daně za rok 2009 v roce 2010? A kolik ta zkrácená daň činí?
Re: Zdanění platu u brigádníků
Ano máte. V odkaze
http://www.mesec.cz/texty/interaktivni-danova-priznani/
si najděte interaktivní přiznání k dani pro občany a osvč, krásně Vás to navede, jak vyplnit, samo si to počítá. Do pc si stáhněte program, který Vám nabízí a to 602XML Filer. Jen musíte vědět, spíše si vyžádat od zaměstnavatele či více zaměstnavatelů přehled o výši příjmů, to Vám vytisknou na počkání, dle toho zadáte, pak si projdete i slevy, na které máte nárok, tuším že to bude sleva základní na poplatníka, ta se zadává za celý rok, takže je jedno, zda jste odpracoval 3 měsíce nebo celý rok, pak sleva na studenta, tam je potřeba zadat počet měsíců, kdy jste studentem byl. Pokud nemám pravdu, určitě mě někdo opraví:-)
Hodně zdaru
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
2. 11. 2009 22:02
Dobrý den,
rád bych se zeptal, jakým způsobem se zdaňuje příjem u brigádníků, kteří mají nárok na snížení daně (např.: studenti). Jaké jsou přesné hodnoty zdanění? Je nějaká možnost vrácení této snížené daně po Novém roce?
Děkuji mnohokrát za odpověď.
Michal S.