Re: prosím o radu POHODA - nemoc
Pokud chcete krátit celou náhradu za nemoc zadejte v Personalistice u příslušného zaměstnance v záložce nepřítomnost nemoc od ..do.. a ve sloupci sazba dejte nulu. Tak nebude vyplacená zádná náhrada.
U tohoto zaměstnance pak nemůže vyjít neomluvená absence, byl omluven z důvodu nemoci, ale porušil léčebný režim, čímž jste mu zkrátili náhradu o 100%. Toto porušení nezapomeňte uvést v příloze k žádosti o dávku ... pro OSSZ, pokud doba nemoci trvá více jak 14 dní.
Asi jsem to napsala špatně. on měl nemoc a po ukončení nemoci vůbec nenastoupil, takže neomluvená absence. jenže mi to hlásí, že zaměstnanec doplatí a v přehledu na ZP je celková částka, co se má odvézt, tak nevím komu to ten zaměstnanec vlastně uhradí těch 209 Kč. Jinak děkuji ohledně zadání té nemoci. moc mi to pomohlo ;-)
Vy jako zaměstnavatel odvedete tu celou částku, kterou máte v přehledu na ZP a zaměstnanec vám musí těch 209,- Kč uhradit. Pokud mu vyplácíte nějakou mzdu, tak se pojistné zaměstnance ve vyšší částce odečte od hrubé mzdy( poníží se mu čistá mzda o těch 209,-) a jste vypořádáni. Kdyby neměl nic k výplatě, tak vám vyjde u něj čistá mzda -209,- Kč a to by vám musel uhradit hotově.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 11. 2009 10:05
Dobrý den, zaměstnavatel se rozhodl, že neproplatí nemoc (v závislosti na kontrole provedené u zaměstnance mimo doby vycházek a nezastižení ho doma, po nemoci neomluvená absence). jen nevím jak v POHODĚ nastavit, aby se ta nemoc nezapočítala. můžete mi někdo prosím poradit?