Re: snížení mzdy
se mzdovým výměrem musí zaměstnanec souhlasit a podepsat, to by si pak zaměstnavatel mohl opravdu dělat co by chtěl.Jeden měsíc 20000,- další měsíc 8000,-. Platí poslední mzdový výměr a to ten, který máte vy podepsaný, pokud nemáte výměry vámi podepsány to by pak mohl zaměstnavatel tvrdit, že výměr např.před 2lety je ten poslední platný.
Zdravím - děkuji za info
jen drobnost - zaměstananec musim souhlasit s úpravou mzd.výměru???? zde v diskusi jsem se dočetla, že souhlas zaměstnance je nutný pokud je mzda upravena v rámci pracovní smlouvy. V případě mzdového výměru stačí písemné oznámení zaměstnavatele §113 - tak jak to je?
Děkuji za vysvětlení.
Ale nemusí, pokud není mzda uvedena v pracovní smlouvě, tak nemusí. Platný je ale vždy ten poslední, proto je snad na něm datum od kdy platí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 11. 2009 20:18
Vím, že pokud je mzda upravena mzd.výměrem a není stanovena ve smlouvě, stačí zaměstnavateli písemně oznámit jakoukoli změnu - není povinný souhlas zaměstnance.
Dotaz: pokud mám několik po sobě jdoucích mzdových výměrů, které mně postupně navyšovaly plat, vždy platí právě poslední podepsaný mzd.výměr - je to tak? Je možné, aby zaměstnavatel plat snížil na úroveň předchozího mzd.výměru bez toho, aniž by to znovu písemně oznámil s odvoláním, že již tak historicky učinil?
Zaměstnavetel je s.r.o.
Děkuji za info