Re: Pracovní úraz - náhrada ztráty na vý
Já to vidím tak, že se nepřepočítává na přelomu čtvrtletí. Počítáte stejným průměrem, který jste zjistila v okamžiku pracovního úrazu, po celou dobu pracovní neschopnosti, i kdyby trvala ještě půl roku. Tedy buď II. Q nebo podle § 382 předchozí kalendářní rok.
Ano,tak je to asi správně. Na školení jsem pochopila,že je to od letoška jiné - stejně jako náhrada za nemoc, se i tato náhrada počítá ze čtvrtletí,které je pro výpočet v aktuálním měsíci. Tudíž pro září 2.Q a pro říjen 3.Q. Přepočítala jsem to podle nich,snad už to bude ok. Děkuji
>>>Dobrý den,prosím o kontrolu. Zaměstnanec měl PÚ
>>>18.9.2009. Na neschopence byl do 9.10.2009. Ztrátu na
>>>výdělku jsem počítala: za září 9 prac.dnů dnů x
>>>průměr
>>>z
>>>II.Q.2009, za říjen 7 prac.dnů x průměr za kal.rok
>>>2008
>>>(protože byl pro zam.výhodnější než III:Q.2009)
>>>Proplatit měla Kooperativa přímo zaměstnanci. Dnes mi
>>>přišlo
>>>vyrozumění,že náhradu musím přepočítat,že musí být
>>>počítána z jednoho průměru a to ze
>>>čtvrtletí,předcházejícího PÚ (případně rok 2008).
>>>Volala jsem tam, paní neví
>>>proč,jen pořád opakuje,že to tak musí být. Co je
>>>správně? Zřejmě má pravdu, ale já - poučena ze
>>>školení,
>>>jsem byla také přesvědčena,že počítám správně.
>>>Děkuji
>>
>>počítám odškodnění vždy z platného průměru pro Q, ve
>>kterém se stal PÚ a nikdy jsem neměla v Kooperativě
>>problém.
>
>Ano,tak je to asi správně. Na školení jsem
>pochopila,že je to od letoška jiné - stejně jako náhrada za
>nemoc, se i tato náhrada počítá ze čtvrtletí,které je pro
>výpočet v aktuálním měsíci. Tudíž pro září 2.Q a pro
>říjen 3.Q. Přepočítala jsem to podle nich,snad už to
>bude ok. Děkuji
Průměrný výdělek se zjišťuje pouze před vznikem pracovní neschopnosti vzniklé v důsledku pracovního úrazu (§370 ZP ) , tzn. zjišťujete průměrný výdělek z II.Q.2009 a průměrný výdělek za kalendářní rok 2008, porovnáte, který je výhodnější a ten používáte po celou dobu pracovní neschopnosti vzniklé v důsledku pracovního úrazu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 11. 2009 9:52
Dobrý den,prosím o kontrolu. Zaměstnanec měl PÚ 18.9.2009. Na neschopence byl do 9.10.2009. Ztrátu na výdělku jsem počítala: za září 9 prac.dnů dnů x průměr z II.Q.2009, za říjen 7 prac.dnů x průměr za kal.rok 2008 (protože byl pro zam.výhodnější než III:Q.2009) Proplatit měla Kooperativa přímo zaměstnanci. Dnes mi přišlo vyrozumění,že náhradu musím přepočítat,že musí být počítána z jednoho průměru a to ze čtvrtletí,předcházejícího PÚ (případně rok 2008). Volala jsem tam, paní neví proč,jen pořád opakuje,že to tak musí být. Co je správně? Zřejmě má pravdu, ale já - poučena ze školení, jsem byla také přesvědčena,že počítám správně.
Děkuji