Re: potvrzení příjmu (hypotéka) - spěchá
samozřejmě mu nic takového nepotvrdím, jen mě zajímalo čím argumentovat
Re: potvrzení příjmu (hypotéka) - spěchá
Pokud toto potvrzení potřebuje pro hypotéku, tak banka si pak pravdivost ověřuje na sociálce, kde požaduje výpis vyměřovacích základů pracovníka, některá banka toto potvrzení požaduje již při sjednání hypotéky, takže si myslím, že zaměstnanec u banky neobstojí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
10. 11. 2009 15:35
Dobrý den,
mám zam-ce, kterému jsem před nedávnem potvrzovala příjem a tento zam-ec bohužel nedostal hypotéku kvůli nízkému příjmu. Byl se domluvit s jednatelem společnosti, aby se mu do potvrzení napsala 2x vyšší výplata než jakou má - a jednatel mi teď oznámil, abych mu vystavila nově potvrzení na nepravdivou mzdu. Chci se zeptat, čím mám oponovat, že nemůžu takového potvrzení vystavit. Pamatuju si, že kdysi platilo to, že pokud vystavila mzdovka (nebo jiná odpovědná osoba) falešné potvrzení a náhodou by človíček, kterému bylo vydáno toto falešné potvrzení, přestal platit a dostalo by se to až před soud a zjistilo by se, že je potvrzení nesprávně uvedené, tak že pak se nějakým způsobem postihovala osoba, která vystavila takového potvrzení. Platí toto ještě?
Děkuji