Re: neproplacena část pracovní cesty
děkuji to jsem nevěděl, je to někde stanoveno v zákonech?
Asi je tedy rozdíl pokud jede zaměstnanec na montáž, tedy konat práci do jiné firmy - to se tedy počítá doba na cestě jako výkon práce, alespoň tedy v naší firmě tuto dobu tak platí. Proto jsem si myslel, že to tak má být i v mém případě.
Nebo to tak platilo dříve a nyní to již neplatí?
Re: neproplacena část pracovní cesty
Pokud se jedná o pracovní cestu, pro potřeby odměňování je třeba odlišit její jednotlivé úseky: doba strávená na pracovní cestě mimo pracovní dobu zaměstnance (cestuje v dopravním prostředku apod.) nezakládá žádný mzdový nárok, doba kryjící se s pracovní dobou, po kterou zaměstnanec nekoná práci podle pracovní smlouvy = § 210 zákoníku práce, výkon práce v rámci pracovní směny = mzda, doba mimo pracovní směnu zaměstnance, kdy z příkazu zaměstnavatele koná práci podle pracovní smlouvy - může se jednat o práci přesčas. Celková doba strávená na pracovní cestě je určující pro výši stravného,nikoliv pro odměňování.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 11. 2009 20:34
Dobrý den,
zaměstnavatel mne poslal na školení - poměrně finančně náročné , na cestě i se školením jsem strávil 12 hodin, ale zaměstnavatel mi zaplatí jen dobu strávenou na školení, ale dobu strávenou na cestě ne, s tím že školení bylo finančně náročné i tak a dobu strávenou na cestě nezaplatí jen diety, je to tak správně, může takto postupovat? Śkolení je nutné k výkonu mého zaměstnání.
Děkuji za Vaše názory