Re: výdělečná činnost při RD
Teď už to chápu. Když jsem si vždy četla diskuse a jiné komentáře na internetu k dané problematice měla jsem pocit, že je přímá vazba mezi "původním místem" a nárokem na rodičovský příspěvek. Jak jste mi vysvětlil(a), tak to tak není. Ještě jednou děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
11. 11. 2009 13:59
Dobrý den,
můžete mi poradit, podle kterého ustanovení platí podmínka, že nelze při rodičovské dovolené vykonávat stejnou práci uvedenou ve smlouvě u stávajícího zaměstnavatele, pokud bych u něj chtěla vykonávat práci i během rodičovské? V zákoně o státní soc.podpoře je uvedena podmínka možnosti výdělečné činnosti při zajištění péče jinou osobou a výdělečnou činnost jsem našla definovanou jako činnost, která v ČR zakládá účast na nemocenském pojištění nebo OSVČ. Žádnou jinou omezující podmínku jsem nenašla. Ptám se hlavně proto, že na odborech sociální podpory nám řekli, že neřeší z jaké smlouvy příjem žadatel má, pouze řeší dodržení podmínek celodenní péče nebo počet hodin, pokud je dítě umístěno ve školce, atd.