Paušalizace výdaje na údržbu prac.oděvu

• (neregistrovaný)

13. 11. 2009 6:31

Prosím, potrvdte mi někdo, zda postupuji správně při výpočtu příspěvku na údržbu prac.oděvu. Spočítám si skutečné náklady za rok.Čistírna, čištění bot apod. Vydělím ho počtem měsíců a zaměstnaců a z toho mi vyjde paušál? Takže každý zaměstnanec dostane stejnou část? Ale u nás se líší druhy stejnokrojů podle objektů.Jak to zohlednit:? Jinak přeci stojí čištění livreje a jinak impregnované speciální bundy.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 11. 2009 6:48

annonym (neregistrovaný)

Re: paušalizace výdaje na údržbu prac.od
      Čištění oděvů bych stanovila dle ceníku čistírny podle typu oděvu a to i s ohledem na četnost údržby. Ostatní výdaje dle vašeho výpočtu. Pak stanovíte paušál podle typu stejnokroje.

• 15. 11. 2009 8:38

Pet-S (neregistrovaný)

Děkuji, tak jsem to myslela a musí to být pevná částka? Nebo může být podle odpracovaných hodin nějaká daná částka. A může se lišit u jednotlivých zaměstnanců?

• 15. 11. 2009 11:10

annonym (neregistrovaný)

Já bych aplikovala na profese a ne na jednotlivé zaměstnance. Pokud si stanovíte podle odpracovaných hodin nebo další vyjímky, pak si přiděláte více práce a samozřejmě i podrobnější evidenci pro prokazování. Takže já bych zbytečně "neškatulkovala", ale stanovila bych dle profesí. Samozřejmě, že by mohlo být i zohledněno např. neodpracované dny (např. nepřítomnost zaměstnance celý měsíc, pak nemá na paušál na údržbu prac. oděvu za daný měsíc nárok).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).