Re: Těhotná ve zkušební době
Nevyřešíte nic, protože ve zkušební době vám může zaměstnavatel zrušit pracovní poměr i když jste těhotná a dokonce i když budete marodit. Nesmí jen v prvních 14 dnech neschopnosti. Protože se ale o dobu neschopnosti prodlužuje zkušební doba, tak určitě zjistí, že jste těhotná a může PP zrušit.
Re: Těhotná ve zkušební době
Pokud pracujete v zaměstnání, kde by další Vaše práce ohrožovala zdraví Vás nebo Vašeho dítěte, tak dostanete od lékaře tiskopis na VPTM, takže se to zam-tel dozví okamžitě. Pokud s Vámi neskončí PP ve zkuš. době, potom s největší pravděpodobností skončí 30.9.2010. I kdybyste skončila ve zkuš. době, potom byste měla nárok na PPM z ochr. lhůty - záleží, zda splníte podmínky dané zákonem pro výplatu této dávky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 11. 2009 15:43
Jsem zaměstaná od 1. 10. 2009, smlouva na dobu určitou do 30. 9.2010 s tříměsíční zkušební lhůtou. Nyní jsem zjistila, že jsem těhotná a musela jsem být již při nástupu (moment.10. - 11. týden). V práci jsem ještě nic neřekla. Nevím, jestli mě může zaměstnavatel propustit ve zkušební době i když jsem těhotná. Když půjdu na neschopenku, jestli se tím něco vyřeší. Poraďte co je v této situaci nejvhodnější !