Těhotná ve zkušební době

• (neregistrovaný)

13. 11. 2009 15:43

Jsem zaměstaná od 1. 10. 2009, smlouva na dobu určitou do 30. 9.2010 s tříměsíční zkušební lhůtou. Nyní jsem zjistila, že jsem těhotná a musela jsem být již při nástupu (moment.10. - 11. týden). V práci jsem ještě nic neřekla. Nevím, jestli mě může zaměstnavatel propustit ve zkušební době i když jsem těhotná. Když půjdu na neschopenku, jestli se tím něco vyřeší. Poraďte co je v této situaci nejvhodnější !

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 11. 2009 16:23

yx (neregistrovaný)

Re: Těhotná ve zkušební době
      Nevyřešíte nic, protože ve zkušební době vám může zaměstnavatel zrušit pracovní poměr i když jste těhotná a dokonce i když budete marodit. Nesmí jen v prvních 14 dnech neschopnosti. Protože se ale o dobu neschopnosti prodlužuje zkušební doba, tak určitě zjistí, že jste těhotná a může PP zrušit.

• 14. 11. 2009 16:53

Hances (neregistrovaný)

Já bych nic neříkala a snažila se ve zkušebce nemarodit.
      Asi nejlepší řešení.

• 15. 11. 2009 14:17

xy5

Pokud pracujete v zaměstnání, kde by další Vaše práce ohrožovala zdraví Vás nebo Vašeho dítěte, tak dostanete od lékaře tiskopis na VPTM, takže se to zam-tel dozví okamžitě. Pokud s Vámi neskončí PP ve zkuš. době, potom s největší pravděpodobností skončí 30.9.2010. I kdybyste skončila ve zkuš. době, potom byste měla nárok na PPM z ochr. lhůty - záleží, zda splníte podmínky dané zákonem pro výplatu této dávky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).