Re: výpověď
O požadavcích na výkon daného druhu práce rozhoduje zaměstnavatel (= jednostranně) a zaměstnanec je o nich pouze informován. Podle přijaté judikatury zaměstnavatel může požadavky měnit i v průběhu pracovního poměru a nemusí dát zaměstnanci lhůtu k tomu, aby nově stanovené požadavky naplnil (tuto situaci nutno odlišovat od neuspokojivých prac. výsledků, kdy lhůta k nápravě je podmínkou výpovědi). Jedná se o výpověď bez odstupného, odvolávání se na pracovní smlouvu je bez jakékoliv relevance.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 11. 2009 8:40
Prosím o radu, mám dostat výpověď ještě nevím podle jakého §, ale pravděpodobně důvod je že neumím zicí jazyk. Byla jsem přijata na místo kde to nebylo podmínkou a nemám to ani v pracovní smlouvě, že bych se měla naučit. Jsem zde již tři roky a nikdy mě zam-tel neřekl abych se začala učit cizí jazyk, i když ve firmě probíhá kurz. Jde o to jestli budu mít nárok na odstupné nebo můžu mít výpověď že nesplňuji podmínky zam-tele i když je nemám v prac.smlouvě. Na mou pozici mají asi už náhradu. Můžu se případně odvolat, že nesouhlasím s výpovědí, že nesplňuji podmínky?
Děkuji za radu.