Výpověď

• (neregistrovaný)

18. 11. 2009 8:40

Prosím o radu, mám dostat výpověď ještě nevím podle jakého §, ale pravděpodobně důvod je že neumím zicí jazyk. Byla jsem přijata na místo kde to nebylo podmínkou a nemám to ani v pracovní smlouvě, že bych se měla naučit. Jsem zde již tři roky a nikdy mě zam-tel neřekl abych se začala učit cizí jazyk, i když ve firmě probíhá kurz. Jde o to jestli budu mít nárok na odstupné nebo můžu mít výpověď že nesplňuji podmínky zam-tele i když je nemám v prac.smlouvě. Na mou pozici mají asi už náhradu. Můžu se případně odvolat, že nesouhlasím s výpovědí, že nesplňuji podmínky?
    Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 11. 2009 11:32

pája

Re: výpověď
      Pokud obdržíte výpověď a bude to odpovídat Vámi popsané situaci, tak písemně sdělte zam,ěstnavateli, že trváte na tom, aby Vás dále zaměstnával dle sjednané PS a neplatnosti výpovědi se můžete dovolat pouze žalobou k soudu. Žádné odvolání neexistuje.

• 18. 11. 2009 12:10

VH

O požadavcích na výkon daného druhu práce rozhoduje zaměstnavatel (= jednostranně) a zaměstnanec je o nich pouze informován. Podle přijaté judikatury zaměstnavatel může požadavky měnit i v průběhu pracovního poměru a nemusí dát zaměstnanci lhůtu k tomu, aby nově stanovené požadavky naplnil (tuto situaci nutno odlišovat od neuspokojivých prac. výsledků, kdy lhůta k nápravě je podmínkou výpovědi). Jedná se o výpověď bez odstupného, odvolávání se na pracovní smlouvu je bez jakékoliv relevance.

• 18. 11. 2009 19:27

anonymous

Můžete sem dát nějaký odkaz nebo konkrétní případ?
      Protože v tomto případě je to legální cesta, jak se bez nákladů a starostí zbavit libovolného zaměstnance. Stačí mu jenom nesmyslně navýšit požadavky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).