Re: archivace, skartace....
Zkuste si sehnat skartační řád, podle kterého se zatřiďují písemnosti.
Např. vše co se týče mzdových listů, EPL, a pod. je archivováno stále- označení A 0,
dopisy - koresponce S 1 až 5 dle zatřídění a rozdělení
-personálie - A 0, apod.
Vše se třídí do archiv.krabic, kam se píše seznam, které písemnosti jsou obsahem s uvedením co, od kdy do kdy, krabice se označní zvenku dle zatřídění a co v ní je .
V případě skončení firmy je nutno postupovat dle zákona a vše řádně předat. Jedná se hlavně o A O, apod.
Jinak existují také školení. Když něco potřebuji, spojím se s archívem v Litoměřicích, většinou i poradí.
Ira
Re: archivace, skartace....
na první pohled je to jednoduché, ale je pár procedur, které musíte dodržet
i když Vás asi nikdy nikdo nezkontroluje
tady není místo vše vysvětlovat
já osobně používám knihu: Jak nakládat s písemnostmi aneb registratury, spiosvny a archivy, autor Martin Seidler, nakladatelství Montanex, dá se sehnat přes net, je super, je tam všechno, co byste asi měla vědět
a pak požívám Typový skartační rejstřík, nakladatelství Montanex, napsal to kolektiv autorů ze státních archivů
tak bych si dovolila poradit, abyste nejprve si tohle přečetla (nebo něco podobného) a pak řešila konkrétní problémy
protože tohle je téma na nejméně celodenní školení
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 11. 2009 12:14
dobrý den potřebovala bych poradit.
Pracuji v soukromé firmě kde jsem dostala na starost archivaci a vše s tím spojené. Zkoušela jsem přečíst zákon o archivaci ale jsem z toho tumpachová.
Byl byste někdo tak hodný a poradil mi jak postupovat? Jaké jsou nutné procerudy apod. Popř. nějaký odkaz kde bych si to polopaticky přečetla. Zatím jen tápu