Kurz pro výpočet DPH

• (neregistrovaný)

20. 11. 2009 14:51

Dobrý den, prosím o radu v následujícím případě:
    Obdržela jsem fakturu od slovenského dodavatele za "elektronické dodání programového vybavení a jeho aktualizaci", kdy datum dodání služby je 23.10. a vystavení faktury 2.11.. Částka k úhradě 858,- EUR. Používáme denní kurz ČNB. Tzn. že pro přepočet této částky použiji denní kurz k 23.10.09?

Chci se ujistit, zda doklad bude náležet do říjnového přiznání k DPH? (podle data dodání služby)

A jaký kurz použiji pro výpočet DPH?
    (zda pro výpočet DPH z výše uvedené částky nemám použít kurz vystavení faktury? Nebo mám použít také kurz ke dni dodání služby, tj. k 23.10.2009?)

Nějak jsem se do toho zamotala.
    Moc děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 11. 2009 16:17

haja (neregistrovaný)

Re: Kurz pro výpočet DPH
      Pro výpočet použijte kurz ČNB ke dni vzniku povinnosti přiznat daň a tím je pro Vás den doplnění údajů na fakturu např. den přijetí faktury asi 4.11.2009. Tím pádem bude v XI.přiznání.

• 20. 11. 2009 18:49

Zdena R (neregistrovaný)

Při poskytnutí služby se zdanitelné plnění považuje za uskutečněné dnem poskytnutí, nebo vystavení daňového dokladu a to tím dnem, který nastane DŘÍVE - viz § 21/5 ZDPH. Přepočet DPH děláte ke dni, ve kterém Vám vznikla povinnost přiznat daň, tedy ke dni uskutečnění zdanitelného plnění, t.j. k 23.10.2009.

• 23. 11. 2009 11:14

Zdena R (neregistrovaný)

Datum doplnění údajů je považováno za datum VYSTAVENÍ DD, nikoliv za den uskutečnění zdanitelného plnění. Dokud nedoplníte údaje podle § 31/2 ZDPH, tak máte jenom kus papíru, který není daňovým dokladem a na základě kterého byste si nemohla uplatnit nárok na odpočet.
      Povinnost přiznat daň ke dni vystavení DD by vznikla v případě, že by byl vystaven dřív, než byla poskytnuta služba.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).