Podepsane prohlaseni u 2 zamestnavatelu

• (neregistrovaný)

22. 11. 2009 18:32

Dobrý den,
    jsem studentka a mám od sprna u jednoho zaměstnavatele podepsanou DPČ a prohlášení k dani. V listopadu jsem u jiného zaměstnavatele podepsala DPP a také prohlášení k dani, jelikož v listopadu budu mít příjmy pouze u nového zaměstnavatele. Od původního zaměstnavatele už žádné příjmy mít nebudu, ale ještě jsem neukončila DPČ. Nevadí, že mám podepsané 2 prohlášení současně? Uplatňuji to jenom u jednoho.

Bylo mi řečeno, že je to měsíčně, tudíž mohu podepsat další. Chci se jen ujistit.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 11. 2009 19:05

j (neregistrovaný)

Re: Podepsane prohlaseni u 2 zamestnavat
      Nevadí,že máte podepsané 2 současně,pokud vychází, že máte v listopadu pouze zúčtovanou mzdu u jednoho zaměstnavatele. V praxi je ovšem lepší,oznámit zaměstnavateli u kterého nechcete aby vám slevovou položku uplatňoval, že ji uplatňujete u jiného zaměstnavatele.

• 22. 11. 2009 19:20

karel2 (neregistrovaný)

hlavni je, necerpat slevu vic jak jednou v danem mesici.

• 23. 11. 2009 11:35

xy5

měla byste to oznámit tomu 1., že nemáte podepsané daň.prohl. od listopadu u nich, že máte podepsané daň.prohl. jinde
      pokud byste chtěla totiž znovu v prosinci uplatnit u toho 1. zam-tele, pak byste změnu nahlásila tomu 2. zam-teli a u toho 1. zam-tele byste si opět (na prosinec) podepsala daň.prohl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).