Re: výpověď
no pro vás je to třeba pár hodin, ale pro zaměstnavatele asi těžko. Navíc, jestli jste mu třeba svou nepřítomností zapříčinil nějakou škodu, tak vám to taky může dát k úhradě.
Re: výpověď
co je porušení povinností dle ZP a v jaké intenzitě, o tom zásadně rozhoduje zaměstnavatel. Měl by předem seznámit zam+ěstnance s tímto svým hodnocením případných excesů, aby bylo mezi nimi jasno. Zaměstnanec, pokud nesouhlasí s důvody výpovědi, tak má možnostz se domáhat její neplatnosti u soudu a soud jediný rozhoduje, zda je výpověď platná a důvody dostačující. takže takto to chodí.
Mezi námi, já bych postupoval asi stejně, pokud jste jak uvádíte níže, nemohl vykonávat svou práci, tak jste se měl se zam-telem dohodnout na udělení volna a ne se sebrat, odejít a na tel.výzvu se nevrátit. To je podle mne závažné porušení povinností a dostatečný důvod k výpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 11. 2009 12:55
Dobrý den, prosím o radu. může mi dát zaměstnavatel výpověď s dvouměsíční výpovědní dobou dle paragrafu 52 g, za to, že jsem odešel z pracoviště o necelých 5 hodin dříve?a že jsem po telefonu odmítl nadřízenému se na pracoviště vrátit? žádnou výtku jsem nikdy od nadřízeného písemně neobdržel za celou dobu mého pracovního poměru.děkuji za odpověď