Re: Krácení dovolené
Do zameškaných dnů se počítají: pracovní dny toho pracovníka, ve kterých marodil, měl ošetř., nepl. volno nebo rodičovskou dovolenou a dny svátků v jeho pracovních dnech, které promarodil, měl v nich ošetř., nepl. volno nebo rodičovskou. Takže když pracuje od pondělí do pátku a celý říjen promarodil, má zameškaných 22 dnů (tj. 21 pracovních plus 1 svátek).
Re: Krácení dovolené
Odpracovaný den=výkon práce se považují i některé náhradní doby např. mateřská,dovolená, svátek
§223 ZP krácení dovolené Jestliže zaměstnanec splnil podmínku odpracování 60 dnů, neodpracuje v tomto kal. roce pro překážky v práci (KTERÉ SE NEPOVAŽUJÍ ZA VÝKON PRÁCE) určitou dobu, dovolená se krátí a to za prvých 100 tatko zameškaných.........
Myslím si, že do krácení se svátek nepočítá, bylo mi to řečeno i na inspektorátu práce .........
Prosím ať se vyjádří i ostatní a vyvedou mě případně z omylu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 11. 2009 11:57
Dobrý den,
mám velkou prosbu. Dovolená se krátí za 100 zaměskaných dnů o 1/12 a pak za každých 21 dnů o další 1/12. Moje prosba spočívá v tom, zda se do neodpracovaných dnů započítávajlí i svátky nebo zda se počítají skutečně odpracované dny.
Děkuji předem za odpověď
Milena