Re: okamžité zrušení prac. p zaměstnavat
je to hádání z křišťálové koule, soud nezávisle zhodnotí a rozhodne. Vy musíte vycházet z toho, jaké int.normy ve firmě platí, jak je dotyčný porušoval dříve, jaká opatření s ním byla prováděna, jakého jednání se dopustil nyní-jaká intenzita, jaké následky a pak kvalifikovaně zpracovat rozhodnutí o ok.zrušení PP, nebo si ho nechat zpracovat.Takhle od boku nelze ani náhodou předpovídat výsledek.
Vždy se vychází z toho, že tento krok musí být proveden kvalifikovaně, vše doložit, protože ochrana práv zaměstnanců je(bohužel) vždy na prvním místě. Podrobnější konzulatci bychom mohli provést případně mejlem, pokud máte zaájem.Tady na to není prostor.
Re: okamžité zrušení prac. p zaměstnavat
Já se připojuji k výše uvedenému a doplňuji, že jednak musí obstát nejvyšší možná kvalifikace, tj. porušení povinností zvlášť hrubým způsobem, jednak to, zda se jednalo o takový skutek, že z téhož důvodu nebyla na místě spíše výpověď (??? opravdu nebylo možné na zaměstnavateli požadovat, aby zaměstnance ponechal v pracovním poměru až do uplynutí výpovědní doby???). S ohledem na to, co se snažím popsat, musí jít skutečně o " smrtelný hřích" a nutno dodat, že to soud mnohdy takto nevidí (nebo to zaměstnavatel neumí soudu vysvětlit).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 11. 2009 7:49
Dlouho jsem toleroval potížistu ve firmě. Pohár přetekl opakovaným verbálním napadením. Uvažuji o 55ce. Svědectví by myslím bylo pro případ soudního sporu. Jaká je pravděpodobnost že budu u soudu úspěšný? Od výkladu je tu soud to vím ! Jde mi spíše o něčí úspěšnou zkušenost jak se potížisty hrubého zrna zbavit případně jaké bývají výsledky podobných sporů ( ev. procentuélně :-) )