Re: "převod zaměstnanců" z s.r.o. na s.r
nic si z toho nedělejte, to je jen komplikovanější nadpis, znamená to-
a zánik práv a povinností z... je-li FO- toto se týká jen § 342- zánik prac.práv.vztahu při smrti zaměstnavatele-FO.
Přechod práv a pov.od § 338 platí pro FO i PO.
Ono je někdy třeba rozebrat práv. větu i z hlediska jazykového výkladu.
Re: "převod zaměstnanců" z s.r.o. na s.r
Existuje na to nejake soudni rozhodnuti? Dle me cestinarky lze dovetek "..., je-li zaměstnavatelem fyzická osoba" vztahnout i na na celou vetu a nikoliv jen na druhou cast "... a zánik práv a povinností z pracovněprávních vztahů". Pokud by dovetek mel byt aplikovany pouza na tu druhou cast, pak by mela byt oddelena vyrazneji - strednikem, dalsi carkou, jinou strukturou vety atd...
Takto je to skutecne mozne chapat tak, ze FO muze prevod prav a povinnosti uplatnit, ale PO nikoliv.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 11. 2009 13:20
Jedná se mi o převedení části zaměstnanců z s.r.o. do nového s.r.o. za stejných podmínek.
Četla jsem si diskusi v archivu a myslím si, že můžeme postupovat dle § 338-345 ZP.
Můžete mi poradit, kde bych našla nebo z čeho vyplývá, že se to týká i zaměstnavatele PO (když v nadpisu Hlava XV i Díl 1 je uvedeno "....je-li zaměstnavatelem FO,...").
Jsem z toho jelen :-(.
Díky moc.