Re: Zrušení pracoviště v době mateřské
zrušení pracoviště je důvodem pro výpověď dle § 52 a) ZP a na tento důvod se nevztahuje zákaz výpovědi, takže je to právně OK, dvouměsíční výpovědní doba, nárok na 3xnásobné odstupné.
Podepisovat budete pouze převzetí, nikoliv souhlas s výpovědí, každopádně převezměte výpověď, ať máte v ruce dokument o ukončení PP, odmítnutí převzetí,jak se mnozí mylně domnívají, nemá za následek neplatnost, pouze jsou vyhozeni z práce a nemají na to ani doklad.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 11. 2009 13:30
Dobrý den. V srpnu jsem nastoupila na mateřskou dovolenou. Nyní jsem se od svých kolegyň dozvěděla,že naše pracoviště bude zrušeno.Mám dva dotazy: Dostanu stejně jako oni výpověď k 31.12. a mám právo na odstupné? Je vůbec možné dostat výpověď skoro ze dne na den,bez nějaké vypovědní lhůty? Prosím o radu jak se v této situaci zachovat.Jestli vůbec vypověď podepsat.Děkuji za radu.