Re: Stravenky
Myslím, že musíte odpracovat 3 hodiny.
Zákon č. 586/1992 Sb., zákon o daních z příjmů jasně stanovuje minimální délku směny na 3 hodiny (bez ohledu na podnikatelskou nebo rozpočtovou sféru) (§ 24, odst.2, písm.j bod 4 zákona č.586/1992 Sb., o daních z příjmů)
„…Příspěvek na stravování lze uplatnit jako výdaj (náklad), pokud přítomnost zaměstnance v práci během této stanovené směny trvá aspoň 3 hodiny. Příspěvek na stravování lze uplatnit jako výdaj (náklad) na další jedno jídlo za zaměstnance, pokud délka jeho směny v úhrnu s povinnou přestávkou v práci, kterou je zaměstnavatel povinen poskytnout zaměstnanci podle zvláštního právního předpisu , bude delší než 11 hodin.“"
zde je odkaz na otázky a odpovědi - stránky gastrotour
http://www.sodexo.cz/czcz/nase-sluzby/zamestnanecke-vyhody-darky/informace-pro/zamestnavatele/otazky-a-odpovedi/otazky-odpovedi.asp
Re: Stravenky
Záleží na tom, jaké podmínky si určil zaměstnavatel. Minimum je 3 hodiny, ale zaměstnavatel klidně může určit 5 hodin. Stravenky jsou nenárokové.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 11. 2009 20:27
Dobrý den,
jsem na rodičovské dovolené a nastoupila jsem do firmy na poloviční pracovní úvazek (4 hodny denně). Mám tedy nárok na stravenky? Děkuji