Výpověď daná zaměstnavatel

• (neregistrovaný)

3. 12. 2009 8:04

Dobrý den, prosím o radu. Náš zaměstnanec podal výpověď, ale poslal ji v době pracovní neschopnosti. Chtěla bych se zeptat, jestli výpovědní lhůta běží i v době jeho nemoci, nebo zda začíná běžet až ukončením prac. neschopnosti. Předem moc děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 12. 2009 8:20

all (neregistrovaný)

Re: Výpověď daná zaměstnavatel
      Děláte si legraci nebo opravdu neznáte zákoník práce a § 51

(2) Výpovědní doba začíná prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po doručení výpovědi a končí uplynutím posledního dne příslušného kalendářního měsíce, s výjimkami vyplývajícími z § 53 odst. 2, § 54 písm. b) a § 63.

• 3. 12. 2009 10:14

K. (neregistrovaný)

Každý nemá přečtený zákoník práce a ty odstavce, co jste mi vypsal/a se mého případu netýkají. Potřebovala jsem vědět, zda při výpovědi podané zaměstnancem v době jeho nemoci platí, že výpovědní lhůta běží po skončení nemoci nebo už od následujícího měsíce.

• 3. 12. 2009 10:22

pája

>>>Dobrý den, prosím o radu. Náš zaměstnanec podal
      >>>výpověď, ale poslal ji v době pracovní neschopnosti.
      >>>Chtěla
      >>>bych se zeptat, jestli výpovědní lhůta běží i v době
      >>>jeho nemoci, nebo zda začíná běžet až ukončením prac.
      >>>neschopnosti. Předem moc děkuji za radu.
      >>
      >>Děláte si legraci nebo opravdu neznáte zákoník práce
      >>a
      >>§ 51
      >>
      >>(2) Výpovědní doba začíná prvním dnem kalendářního
      >>měsíce následujícího po doručení výpovědi a končí
      >>uplynutím posledního dne příslušného kalendářního
      >>měsíce, s
      >>výjimkami vyplývajícími z § 53 odst. 2, § 54 písm. b)
      >>a
      >>§ 63.
      >
      >Každý nemá přečtený zákoník práce
      tak si ho přečtěte, jak je Vám raděno, když v tomto na firmě pracujete, tak je to snad základ
      a ty odstavce, co
      >jste mi vypsal/a se mého případu netýkají.

jak jste to tak rychle zhodnotila, když neznáte ZP? Právě že platí, od 1. dne následujícího měsíce

Potřebovala
      >jsem vědět, zda při výpovědi podané zaměstnancem v době
      >jeho nemoci platí, že výpovědní lhůta běží po skončení
      >nemoci nebo už od následujícího měsíce.

• 3. 12. 2009 10:35

all (neregistrovaný)

Ale jednak, když je to vaše práce, tak znát zákoník práce je vaše základní povinnost. Jinak , pokud je napsáno, že výpovědní lhůta začíná běžet 1. dnem násl. měsíce, tak snad i vy pochopíte, že je to 1. nikoli po skončení nemoci. Zrovna tohle zákonodárci napsali naprosto přesně, ale pro vás zřejmě je to nepochopitelné.

• 3. 12. 2009 10:54

K. (neregistrovaný)

Pro mě je nepochopitelné, že když laik potřebuje poradit s určitou věcí, se kterou si není naprosto jistý a chce si ji ověřit, a přijde na diskusní forum, tak se najdou lidi, kteří ho začnou osočovat.

• 3. 12. 2009 10:57

pája

kdo Vás osočuje? Vy sama rozhodnete, že to, co je správně uvedeno v odpovědi na Váš dotaz, se Vás netýká a přitom je to naprosto jednoznačné, tak se Vám to jen dovysvětluje.

• 3. 12. 2009 15:41

Kara (neregistrovaný)

Takže stručně: výpovědní doba začne běžet od prvního dne měsíce, který následuje po měsíci, ve kterém firma jeho výpověď převzala. Pracovní poměr mu při dvouměsíční výpovědní doba skončí posledním dnem druhého měsíce. Např. výpověď jste převzali dnes, tj. v prosinci. Výpovědní doba začne běžet od 1. ledna a prac. poměr skončí 28. února. Výpovědní dobu může třeba celou promarodit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).