Re: odpracovaný den
Jak to, že neovlivní? Když pak k tomu bude pracovat i v prosinci a odpracuje 20 dní v prosinci, tak už jsem pak na vážkách, jak správně spočítat nárok na dovolenou - listopad podle Vás 21 + 20 v prosinci = 41odprac. dnů = 1,5 dne dovolené. Ale co se 4mi hodinami za listopadovou sobotu? Sice jsou to přesčasové hodiny, to je mi jasné, ale zároveň je odpracuje, takže si myslím, že bych je měla brát zároveň jako odpracované pro účely nároku na dovolenou, čímž by se nárok změnil na 2/12. A hlavně mě zajímá, jestli bych 4 sobotní hodiny měla brát jako půl dne nebo celýl den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 12. 2009 9:08
Potřebovala bych poradit s výpočtem nároku na dovolenou. Zaměstnanec má v listopadu každý prac. den odpracováno 7,5 hod. + 1 svátek + jednu sobotu, kdy odpracoval 4 hodiny. Když počítám nárok na dovolenou, berou se 4 sobotní hodiny jako celý odpracovaný den nebo jako půl dne? Má tedy v listopadu pro účely posouzení nároku na dovolenou odpracováno 21,5 dne nebo 22 dní?