Invalidní důchod - PP

• (neregistrovaný)

3. 12. 2009 9:39

Dobrý den,
    zaměstnanec zažádal o invalidní důchod,(byl v pracovní neschopnosti od 12.5.09, popdůrčí doba končí 26.12.) na OSSZ jsem zaslala ELDP a také potvrdila, že zaměstnanec u nás bude dál pracovat. Teď se rozhodlo, že dostane plný invalidní důchod (od 27.12.) a zaměstnanec neví zda bude dál pokračovat v zaměstnání, jelikož v lednu má jít na operaci (může nastat problém na ossz pokud ukončíme pracovní poměr když jsme potvrdili že bude pokračovat?).
    Ani nevím jak mám potom postupovat - zrovna to vyšlo mezi svátky, na úřadech asi moc fungovat nebudou, tak už se raději ptám teď. Pokud nastane varianta ukončení pracovního poměru, tak to bude k datu 27.12.? proplatím dovolenou a následně odhlásím ze soc.,a zdr.? A tím to pro mě končí? A druhá varianta, pokud by dále pokračovala v zaměstnání nejspíš na zkrácený úvazek tak můžu jen k 27.12. napsat dodatek ke smlouvě o zkrácení pracovní doby? Je toho na odpovědi moc, omlouvám se, ale nemám s tímto žádné zkušenosti a nerada bych něco udělala špatně, nebo na něco zapomněla. Děkuji všem za příspěvky a rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).