Re: Invalidní důchod - PP
S OSSZ žádný problém mít nebudete,pokud u vás nebude dále pracovat, prostě ho odhlásíte. Pokud bude dále pracovat, měl by mít potvrzení od vašeho závodního lékaře, že danou práci může vykonávat. PP změníte dodatkem o zkrácení prac.doby.
Myslím, že vše chápete dobře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 12. 2009 9:39
Dobrý den,
zaměstnanec zažádal o invalidní důchod,(byl v pracovní neschopnosti od 12.5.09, popdůrčí doba končí 26.12.) na OSSZ jsem zaslala ELDP a také potvrdila, že zaměstnanec u nás bude dál pracovat. Teď se rozhodlo, že dostane plný invalidní důchod (od 27.12.) a zaměstnanec neví zda bude dál pokračovat v zaměstnání, jelikož v lednu má jít na operaci (může nastat problém na ossz pokud ukončíme pracovní poměr když jsme potvrdili že bude pokračovat?).
Ani nevím jak mám potom postupovat - zrovna to vyšlo mezi svátky, na úřadech asi moc fungovat nebudou, tak už se raději ptám teď. Pokud nastane varianta ukončení pracovního poměru, tak to bude k datu 27.12.? proplatím dovolenou a následně odhlásím ze soc.,a zdr.? A tím to pro mě končí? A druhá varianta, pokud by dále pokračovala v zaměstnání nejspíš na zkrácený úvazek tak můžu jen k 27.12. napsat dodatek ke smlouvě o zkrácení pracovní doby? Je toho na odpovědi moc, omlouvám se, ale nemám s tímto žádné zkušenosti a nerada bych něco udělala špatně, nebo na něco zapomněla. Děkuji všem za příspěvky a rady.