Re: vypořádání sjm
Rudo, obávám se, že Váš problém tady těžko nějak připravíte k řešení. Jestliže nejde vypořádat SJM dohodou, nastupuje návrh soudu. Tam musíte ve vlastním zájmu doložit vše, co tady uvádíte, a to písemným dokladem, svědeckou výpovědí, případně znal.posudkem atd., čili doporučuji se obrátit na advokáta a věc řešit s jeho pomocí. není to jednoduché, ale musíte být kvalifikovaně v obraze a zajistit si veškeré důkazní prostředky a k tomu Vám advokát pomůže a poradí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 12. 2009 10:39
Dobrý den. Obracím se na Vás máme necelý měsíc na vyrovnání sjm dohodou jedná se o dům pořízený v za trvání manželství pozemky pod domem a vedle mám za svobodna dům převážně pořízený s mých vyplat a pomoc v drtivé převaze s mojí rodiny plus moji kamarádi ted mám u nich dluh není nikde sice psaný ( kamáradi budme dluhy si platme)
Mám koupené osobní auto za svobodna těsně před uzavření manželství bylo používané za manželství stavba atd. pak byla pojistná udalost asi 25tis totálně zničené peníze z pojistky šly do stavby prodání rozbytého auta taky.
Mám zepsanou půjčku s mojema rodiči za trvání manželství je tam poznatek ,že v případě rozvodu budeme muset uhradit celou častku najednou tato smlouva je uzavřená bez podpisu exmanželky ,už je jsem ji podal k soudu bude to mít nějaký vliv na vyrovnání?
Dále chci zeptat jaký je rozdíl ,když podám sám návrh na vyrovnání co by tam mělo být uvedené je nějaký tiskopis ?
A nebo nepodám návrh na vyrovnání jaký j vtom rozdíl?
Před rozvodem si exmanželka si pobrala věci převážně co pořídily její rodiče,ale co já ?
Mám od svých rodičů pořízené do tohoto domu topení ,vodu, plyn stavební práce a navíc po dobu stavby nám moji rodiče poskytli bydlení nezaplatili ani korunu na ty tři roky co jsme u nich bydleli .
Dále budemít vliv při rozdělení taky že tento dům je užívaný 20let a kolaudace teprve r2000 .
Dále čtyři roky tu bylím sám platím na dále inkaso udržbu i rekonstrukci už po rozvodu.
exmanželka se k domu nevyjadřuje už jsem vyměnil i fabky ztratil
jsem klíče .
Co stoho se dá u soudu použít a jaký je ten rozdíl mezi podání a nepodáním navrhu na vyrovnání SJM .???
Moc a moc děkuji za pomoc Hezký den