POHODA-nákup vozidla v EUR

• (neregistrovaný)

3. 12. 2009 14:08

Dobrý den,potřebovala bych poradit.
    Přepočítáváme denním kurzem ČNB.Nyní jsme koupili vozidlo,Fa v eurech.Když ji zadám do programu,automaticky se mi načte celní kurz.Je to správně,nebo ho mám přepsat podle ČNB?
    V nápovědě je psáno,že se celní používá pro INTRASTAT.I já budu muset vyplňovat výkaz?
    Omlouvám se,nemám s tím zkušenosti

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 12. 2009 14:51

jk. (neregistrovaný)

Re: POHODA-nákup vozidla v EUR
      A co máte nastavené v členění DPH - pokud tam máte dovoz , tak je to jako ze třetích zemí, kde se počítá celním kurzem. Pokud to bylo z EU, musíte mít členění DPH - PDneregEU - pokud to bylo o neplátce nebo PDregEU - pokud to bylo od plátce. Potom Vám tam bude vstupovat denní kurz ČNB.

• 4. 12. 2009 7:17

ZB (neregistrovaný)

Moc děkuji,špatně jsem si to nastavila.A můžu se zeptat jek poznám zahraničního plátce a neplátce?
      U firemní hlavičky zahr.dodavatele jsou nějaká dvě čísla,ST.. a ID...Částka na faktuře je celková,není vyčísleno žádné jejich DPH

• 4. 12. 2009 8:02

jk. (neregistrovaný)

Plátce z EU poznáte podle toho, že by měl mít uvedené jejich DIČ - první dvě jsou písmena označující stát a potom různý počet čísel. To DIČ byste si měla ověřit na http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/lang.do?fromWhichPage=vieshome&selectedLanguage=CS
      jestli je platné. Potom záleží také na tom,jestli to auto je nové nebo ojeté. To členění byste měla pouze u nového, u ojetého je to chová jako zboží - takže PDzbožíEU. A musíte použít pokyn "vyměřit DPH". Ale celý postup je na dlouhé psaní.

• 4. 12. 2009 8:32

ZB (neregistrovaný)

To vozidlo je ojeté,takže použiji členění zbožíEU,ale u toho mě právě naskakuje celní kurz.To mě zmátlo.Ještě se zkusím někde poradit
      Děkuji za odkaz na ověření zahr.DPH,asi plátci budou,vozidlo je z Německa,a jedno z čísel je DE(což si myslím že bude Německo)a několik čísel.
      Hezký den

• 2. 1. 2010 9:42

JC (neregistrovaný)

Dejte si také pozor na to v jakém režimu nakupujete. Mělo by to být uvedeno na konci faktury. I plátci mohou prodávat v cenách s DPH (tzv. zvláštní režim). Potom se to dává do DPH jako nákup od neplátce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).