Re: POHODA-nákup vozidla v EUR
A co máte nastavené v členění DPH - pokud tam máte dovoz , tak je to jako ze třetích zemí, kde se počítá celním kurzem. Pokud to bylo z EU, musíte mít členění DPH - PDneregEU - pokud to bylo o neplátce nebo PDregEU - pokud to bylo od plátce. Potom Vám tam bude vstupovat denní kurz ČNB.
Plátce z EU poznáte podle toho, že by měl mít uvedené jejich DIČ - první dvě jsou písmena označující stát a potom různý počet čísel. To DIČ byste si měla ověřit na http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/lang.do?fromWhichPage=vieshome&selectedLanguage=CS
jestli je platné. Potom záleží také na tom,jestli to auto je nové nebo ojeté. To členění byste měla pouze u nového, u ojetého je to chová jako zboží - takže PDzbožíEU. A musíte použít pokyn "vyměřit DPH". Ale celý postup je na dlouhé psaní.
To vozidlo je ojeté,takže použiji členění zbožíEU,ale u toho mě právě naskakuje celní kurz.To mě zmátlo.Ještě se zkusím někde poradit
Děkuji za odkaz na ověření zahr.DPH,asi plátci budou,vozidlo je z Německa,a jedno z čísel je DE(což si myslím že bude Německo)a několik čísel.
Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 12. 2009 14:08
Dobrý den,potřebovala bych poradit.
Přepočítáváme denním kurzem ČNB.Nyní jsme koupili vozidlo,Fa v eurech.Když ji zadám do programu,automaticky se mi načte celní kurz.Je to správně,nebo ho mám přepsat podle ČNB?
V nápovědě je psáno,že se celní používá pro INTRASTAT.I já budu muset vyplňovat výkaz?
Omlouvám se,nemám s tím zkušenosti