Re: Příloha k žádosti o nemocenské - RO
>Dobrý den, moc prosím o radu. Zaměstnankyně šla na
>nemocenskou ihned po RD, tudíž za posledních 12 měsíců
>nemá žádný vyměřovací základ. Mám tedy v příloze k
>žádosti o nem. vyplnit pravděpodobnou výši příjmu a brát
>jako rozhodné období posledních 12 měsíců? V zákoně
>187/2006 jsem se totiž dočetla toto:
(6) Nemá-li
>zaměstnanec v rozhodném období stanoveném podle odstavce 3
>vyměřovací základ nebo jsou-li v tomto rozhodném období
>jen vyloučené dny, je rozhodným obdobím první předchozí
>kalendářní rok, v němž byl dosažen započitatelný
>příjem a je v něm alespoň 30 kalendářních dnů, jimiž se
>dělí vyměřovací základ.
Vždyť to máte tady napsané, musíte jít do roku, kde bude mít alespoň 30 kal. dnů a VZ SP
takže, může to být rok, kdy čerpala mat. dovolenou a poté požádala o čerpání dovolené (pokud ta čerpaná dovolená dá alespoň 30 KALENDÁŘNÍCH dnů)
Rozhodné období podle věty první
>začíná nejdříve dnem vzniku pojištění zaměstnance.
>První předchozí kalendářní rok se zjišťuje postupně od
>roku, v němž vznikla sociální událost.
>Jak to tedy je?
>Moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 12. 2009 14:21
Dobrý den, moc prosím o radu. Zaměstnankyně šla na nemocenskou ihned po RD, tudíž za posledních 12 měsíců nemá žádný vyměřovací základ. Mám tedy v příloze k žádosti o nem. vyplnit pravděpodobnou výši příjmu a brát jako rozhodné období posledních 12 měsíců? V zákoně 187/2006 jsem se totiž dočetla toto: (6) Nemá-li zaměstnanec v rozhodném období stanoveném podle odstavce 3 vyměřovací základ nebo jsou-li v tomto rozhodném období jen vyloučené dny, je rozhodným obdobím první předchozí kalendářní rok, v němž byl dosažen započitatelný příjem a je v něm alespoň 30 kalendářních dnů, jimiž se dělí vyměřovací základ. Rozhodné období podle věty první začíná nejdříve dnem vzniku pojištění zaměstnance. První předchozí kalendářní rok se zjišťuje postupně od roku, v němž vznikla sociální událost.
Jak to tedy je?
Moc děkuji.