Re: Odstupné
ne tak docela
§ 51 zákoníku práce
Výpovědní doba musí být stejná pro zaměstnavatele i zaměstnance a činí nejméně 2 měsíce.
§ 67
Zaměstnanci, u něhož dochází k rozvázání pracovního poměru výpovědí danou zaměstnavatelem z důvodů uvedených v § 52 písm. a) až c) nebo dohodou z týchž důvodů, a zaměstnanci, který okamžitě zrušil pracovní poměr podle § 56, přísluší při skončení pracovního poměru odstupné ve výši nejméně trojnásobku průměrného výdělku.
Re: Odstupné
Nejsem právník, ale podle mne nemá chybná výše odstupného napsaná ve výpovědi žádný vliv na její platnost. Podstatné bude, že odstupné bude vyplaceno ve správné výši.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 12. 2009 20:14
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnanec dostal výpověď pro nadbytečnost. Když jsem na internetu hledala výši odstupného, našlo mi to ,že odstupné je dvouměsíční. Takže dostal dvouměsíční výpověď s tím, že má nárok na dvouměsíční odstupné. Zjistila jsem, že odstupné je tříměsíční. Může to mít vliv na výpověď? (Myslím jako neplatné rozvázání prac. poměru). Možná se ptám úplně debilně, ale nemám žádné zkušenosti. Za odpověď předem děkuji. Co je potřeba udělat k nápravě?