Re: Sleva na pojistném- prosím
Pokud měli zaměstnanci pracovní poměr uzavřený na dobu delší než 3 kal.měsíce, nejednalo se o zaměstnání malého rozsahu a byly splněny i všechny ostatní podmínky, nic Vám nebrání slevu uplatnit. U částek menších než 3.190 budete vždy uplatňovat pouze 25 % z vyměřovacího základu, je to právě ta hraniční částka, pod kterou je sleva vyšší než 25% z VZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 12. 2009 19:45
Dobrý večer, mám dva dotazy pro uplatnění slevy na pojistném:
1) zaměstnanci v chráněné pracovní dílně pracují na částečný úvazek a k tomu mají i úměrně nižší mzdu - 3-5 tis Kč. Program mi počítá slevu na pojistném a dopisud jsem jí i uplatňovala.
2) zaměstnanec po část měsíce marodil a měl vyměřovací základ jen 2700 Kč. I v tomto případě mi program spočítal slevu.
Samozřejmně vím, že sleva nesmí být nižší než je 25% VZ.
Paní u nás na OSSZ mi řekla, že když je VZ nižší než 3160,- tak není možné slevu uplatnit.
Nikde v zákoně jsem nic takového nenašla, prošla jsem starší diskuze a ani tady nic takového není. Jen v jednom příspěvku bylo : "Jestli dobře počítám, tak to vychází, že musí mít VZ
>>nejméně 3160,- Kč, aby byla nějaká sleva" nic víc!
Mám i nějaké materiály ze školení a i tam je sleva uplatněna, ale jsem z toho teď nějak divoká a hlavně mám obavu jestli jsem neuplatnila slevu, na kterou nebyl nárok.
Poradíte, prosím.
Milka