Porušení pracovní kázně - pájo

• (neregistrovaný)

8. 12. 2009 13:52

Prosím o názory diskutujících,
    jak byste zhodnotili krádež potravin z kuchyně kuchařem - méně závažné, závažné nebo zvlášť hrubým způsobem. Vím, že to není nikde přesně definováno, soud rozhoduje dle případu. Jde mi jen o názory. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 12. 2009 13:57

pája

Re: Porušení pracovní kázně - pájo
      já osobně, pokud by nešlo o částku menší jak 100.-Kč, bych to klidně řešil ok.zrušením PP, protože nikdo nemůže po zaměstnavateli spravedlivě požadovat, aby zaměstnával zloděje. Je otázka, zda by soud v případném sporu se mnou souhlasil, či ne. Intenzita porušení povinností(už ne prac.kázně) a san kce zaměstnavatele za toto porušení je otázka indiviuálního posouzení. Pokud je v pr.řádu, pr.smlouvě alespoň nástin, jaké sankce za jaké porušení budou následovat, je to jakoby pomocný dokument, i když není pro soud stejně závazný.

• 8. 12. 2009 14:22

M.M (neregistrovaný)

Mám stejný názor jako pája. Zaměstnávám kuchaře a číšníky a pokud by kradli, tak je vyhodím.

• 9. 12. 2009 6:28

Vlaďka111 (neregistrovaný)

Ano, přečetla jsem si několik soudních rozhodnutí a je to přesně tak jak popisujete. Takže i já se totiž přikláním k tomuto řešení. Moc děkuji za názory.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).