Re: Pavle_skulina v zákoně SP je to tad
Zdravím, Bety,
slyšel jsem o tom, ale není to tak jednoduché.
Sice se jedná se o částku 21,5% na důchodové pojištění a 1,2% na státní politiku zaměstnanosti, ale....:
A) od čeho by se odvíjel důchod zaměstnance za uvedené období? Tam to vidím na poškození zaměstnanců.
B) co se stane s náklady, které si poplatník za uvedené období uplatnil uplatnil v účetnictví? Ještě není promlčeno.
Jinak nepůjde o NS ale o NSS.
Hezký den!
ovelou až od 1.7.2007. Ale už jsem slyšela
>>o
>>soudním rozhodnutí ve prospěch firmy, která neplatila
>>od
>>ledna do června 07 s tím, že by mělo být nyní u NS a
>>lhůta pro uplatnění tohoto "přeplatku" (firmy, které
>>platily) je jen do konce roku 2009. Jenže nevím od
>>čeho
>>se odrazit - kde najít tuto lhůtu. Asi se nebude
>>jednat o klasický přeplatek na SP
>>Zákon č. 589/1992 Sb. § 17, nevím kam jít do kterého
>>zákona, zaslechla jsem cosi jako "Dodatečné hlášení"
>>...., to mi tedy nic neříká. Prosím o radu nebo info
>>...
>>díky
>
>Zdravím, Bety,
>
>slyšel jsem o tom, ale není to tak jednoduché.
>
>Sice se jedná se o částku 21,5% na důchodové pojištění
>a 1,2% na státní politiku zaměstnanosti, ale....:
>
>A) od čeho by se odvíjel důchod zaměstnance za uvedené
>období? Tam to vidím na poškození zaměstnanců.
>
>B) co se stane s náklady, které si poplatník za
>uvedené období uplatnil uplatnil v účetnictví? Ještě není
>promlčeno.
>
>Jinak nepůjde o NS ale o NSS.
>
>Hezký den!
Jste skvělý !!! z-ci mne nenapadli, ale na druhou stranu je pravdou, že pokud z-tel neplatí pojistné, z-ců se to zatím nedotýkalo, "jen" společníka, který neměl započítanou dobu pojištění pro důchod s tím, že může do 3 let zaplatit a započte se mu. Takže ani ve výše uvedeném případě by to nemělo být na závadu ...? Ohledně uznatelnosti - to není má parketa, jen vím, že se zjišťuje, zda by se jednalo o výnosy příštích období či tak nějak, ale možná píšu hloupost, jen to se mihlo kolem mě, tak jsem možná nezaznamenalo přesně. NSS vím,jen jsem se uklepla, ČSSZ podla kasaci a nyní se čeká. Vy do toho nejdete ? :)
anebo jste měl na mysli, že by nebylo na důchody ...?
ne, díky, byla jsem celý den mimo ... net :) dneska o tom už od rána mluví na Radiožurnálu, ale komentář odborníka-experta ODS, vypadlo mi jméno, mě pobavil, přišlo mi, že neví vůbec o čem mluví nebo alespoň není dostatečně obeznámen s problémem - mluvil o tom, že neodvádění pojistného za z-ce je trestným činem, přitom jde o odvod za z-tele ..., to jsou ti naši experti. Zaslechla jsem, že by do toho měla snad jít i Škodovka, Siemens zvažuje žalobu. Je jasné, že ze strany státu teď budou šířeny dostatečné informace či snad dezinformace ..? :) proto, aby situaci zneprůhlednil, ale nic to nemění na tom, že záleží na mnoha jiných faktorech a ne na tom, že jsou si zástupci firem "jisti", že se jedná o přeplatek ...a také jde o to, zda není někde ještě nějaká jiná lhůta na promlčení, věřím, že si ji najdou a když nenajdou, tak odhlasují ;-) retroaktivitu už jsme také zažili ...Já bych se v tom našem Kocourkově už vůbec ničemu nedivila.
Re:"Stanovisko" MPSV ze 17.12.09
http://www.mpsv.cz/files/clanky/8000/TZ_1712009b.pdf
PS no a je to tady - jak jsem říkala, budou mlžit ... já se jen obávám, aby z-telé "neprošvihli" nějakou lhůtu,kdy bude poslední možností podání žaloby jen do konce letošního roku - to, co už jsem psala úplně v prvním příspěvku.
Srdečně Vás zdravím,
dle mého názoru by se v případě, že ČSSZ u NSS s kasační stížností neuspěje, jednalo o přeplatek pojistného podle § 17 zákona č. 589/1992 Sb. Přemýšlím o podání této žádosti, kterou bych formulovala jako žádost o vrácení přeplatku na pojistném dle § 17 zákona č. 589/1992 Sb. odvedeném organizací za období od 1/2007 do 6/2007 s odvoláním se na absenci zákonné úpravy vyměřovacího základu organizace a malé organizace v ustanovení § 5 zákona č. 589/1992 Sb. za období od 1.1.2007 do 30.6.2007.
Otázkou ovšem zůstává, co s náklady uplatněnými v účetnictví. Víte o této otázce něco bližšího?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 12. 2009 17:55
Zdravím, Pavle a ostatní - předloni jste se zapojili do diskuze ohledně skuliny v zákoně a odvodu pojistného za firmu, kdy ve zmatcích při nepřijetí doprovodných zákonů a odložení účinnosti tehdejšího 187/2006 na 1.1.2008 zapomněli stanovit vyměřovací základ pro odvod SP za firmu. Rychle vyjeli s nařízením vlády, což byl nesmysl, ale firmy raději platily, zákonodárci to napravili novelou až od 1.7.2007. Ale už jsem slyšela o soudním rozhodnutí ve prospěch firmy, která neplatila od ledna do června 07 s tím, že by mělo být nyní u NS a lhůta pro uplatnění tohoto "přeplatku" (firmy, které platily) je jen do konce roku 2009. Jenže nevím od čeho se odrazit - kde najít tuto lhůtu. Asi se nebude jednat o klasický přeplatek na SP
Zákon č. 589/1992 Sb. § 17, nevím kam jít do kterého zákona, zaslechla jsem cosi jako "Dodatečné hlášení" ...., to mi tedy nic neříká. Prosím o radu nebo info ... díky