Re: svátek příplatek
musíte odečíst z odpracované mzdy 0,5 hod. přestávku, potom budete platit mzdu za všechny hod., které odpracoval+ 100% přípl. za práci ve svátek (kdyby to bylo v sobotu nebo neděli, potom byste ještě platila přípl. za přesčas (25%) a přípl. za so nebo ne - 10%)
kdyby odpracoval ve svátek (svátek by byl v některém ze dnů po - pá) méně hod. než je jeho prac.úvazek,potom byste zaplatila odprac. hodiny za svátek se 100% přípl. za svátek a rozdíl hodin úvazku byste zaplatila náhradu za svátek
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 12. 2009 19:28
Jestliže pracovník pracuje ve svátek a odpracuje 8,5 hod., náleží mu přípatek za svátek ve výši 100% za 8,5 hod. nebo za 8 hod.? Náhradní volno čerpat nebude.
Jsem jen nějak zmatená.
Normálně mu zaplatím mzdu za vykonanou práci, třeba 90,- Kč x 8,5 hod. a k tomu si myslím že mu dám za 8,5 hod. přípl. 100 %.
No jo, ale jak tak přemýšlím tak kdyby dělal třeba jen 3 hodiny, tak to dostane mzdu 3 x 90,- , pak za 3 hod. příplatek za svátek 100 % a za 5 hod. bude náhrada za svátek 100 %.
Fakt mi to už nemyslí. Do toho jsem se tu dočetla že se platí ještě 25 % za přesčas, to už je na mě moc.
Tak prosím jak to je?
Díky