Svátek příplatek

• (neregistrovaný)

10. 12. 2009 19:28

Jestliže pracovník pracuje ve svátek a odpracuje 8,5 hod., náleží mu přípatek za svátek ve výši 100% za 8,5 hod. nebo za 8 hod.? Náhradní volno čerpat nebude.
    Jsem jen nějak zmatená.

Normálně mu zaplatím mzdu za vykonanou práci, třeba 90,- Kč x 8,5 hod. a k tomu si myslím že mu dám za 8,5 hod. přípl. 100 %.

No jo, ale jak tak přemýšlím tak kdyby dělal třeba jen 3 hodiny, tak to dostane mzdu 3 x 90,- , pak za 3 hod. příplatek za svátek 100 % a za 5 hod. bude náhrada za svátek 100 %.

Fakt mi to už nemyslí. Do toho jsem se tu dočetla že se platí ještě 25 % za přesčas, to už je na mě moc.

Tak prosím jak to je?
    Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 12. 2009 8:21

jitka* (neregistrovaný)

Re: svátek příplatek
      Na toto:
      Jestliže pracovník pracuje ve svátek a odpracuje 8,5 hod., náleží mu přípatek za svátek ve výši 100% za 8,5 hod. nebo za 8 hod.?

• 11. 12. 2009 8:47

xy5

Re: svátek příplatek
      musíte odečíst z odpracované mzdy 0,5 hod. přestávku, potom budete platit mzdu za všechny hod., které odpracoval+ 100% přípl. za práci ve svátek (kdyby to bylo v sobotu nebo neděli, potom byste ještě platila přípl. za přesčas (25%) a přípl. za so nebo ne - 10%)
      kdyby odpracoval ve svátek (svátek by byl v některém ze dnů po - pá) méně hod. než je jeho prac.úvazek,potom byste zaplatila odprac. hodiny za svátek se 100% přípl. za svátek a rozdíl hodin úvazku byste zaplatila náhradu za svátek

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).