Dobrý den, dle mého názoru dobropisovat není co, pokud nebyla faktura uhrazena. Takovéto ojedinělé případy řeším vystavením storna faktury, aby nedošlo k porušení číselné řady u vydaných faktur. Jelikož obchoduji výhradně via bankovní účet, je možno i při případné kontrole z FÚ ověřit, že k platbě opravdu nedošlo a že nis "neschovávám".
Zdraví Karel Janeček
pan je blbec - dal jsem mu fakturu na praci na sprave site dopredu na rok (hodinove) - na tom jsme se dohodli - po odpracovani 1/3 zhruba byla delsi pauza, kdyz zrovna nic nepotrebovali a pan se ozval ze jsem je natahl - nekolikrat jsem mu vysvetlil ze mi opravdu nezaplatil velkou sumu za par hodin prace, ale ze dohoda byla ze se to predplati (predtim uz jedna takova faktura probehla v pohode). - zacal mlit neco o tom ze jsem diletant, ze jsem jim to jeste vic posral, bla bla (zamestnanci, s kteryma jsem mluvil se samozrejme divi, protoze ti jsou nad miru spokojeni s mymi sluzbami) - a tak jsem panovi navrhnul ze mu teda tu fakturu snizim a ze mi proplati odpracovanej cas a ja uz jim nic delat nebudu - poslal jsem fakturu podle dohody a pan zacal zase remcat, ze to teda ne - ze takhle zpetne to nejde a ze chce novou
proto teda resim jestli nejakej dobropis, storno nebo jak - samozrejme ze pro me je idealni stav aby mi pouze proplatil co mi nalezi beze zmen - nejsem platce DPH, takze nechapu, ze on to nemuze zauctovat.
jak je to potom se stornem - to si nechavam jenom pro sebe nebo ho posilam i jim?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 7. 2011 9:20
Zdravim, muze nekdo poradit s touto situaci?
1) vystavil jsem fakturu na castku A, nekdy na zacatku roku 2011
2) po par mesicich co ji zakaznik neproplatil a konecne se mi ozval, jsme se dohodli, ze se castka na fakture snizi na castku B, ze mu mam jen poslat opravenou fakturu s jinou castkou a proplati to
3) za tyden telefonat, ze to teda ne a ze mu musim vystavit novou fakturu, ze tak stary datum uz nezauctuje
otazka zni co s tou puvodni fakturou? nikdy nebyla proplacena, ale visi mi v rade, je potreba vystavit nejake storno, dobropis, ..?
P.S. nejsem platce DPH
P.S.2. ze ten zakaznik je debil vim, taky uz pro nej v zivote nic neudelam :)