Prosím personální nebo mzdové

• (neregistrovaný)

17. 12. 2009 19:43

Poradí mi někdo, jak sepsat dohodu (ne výpověď) o rozvázání PP, ale z důvodu nadbytečnosti, tj. s odstupným. Píšu to prvně, a nechci udělat chybu. Mohu použít klasickou dohodu dle §49 a do textu navíc uvést: z důvodu nadbytečnosti (musím uvést nějaký § nebo stačí takhle slovně?), a musím připsat, že náleží 3měsíční odstupné, nebo to se rozumí samosebou?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 12. 2009 8:33

Renáta (neregistrovaný)

Re: Prosím personální nebo mzdové
      Zde na liště v sekci "Šablony" je vzor dohody o rozvázání PP - jen si jí upravte podle svého. Dopište tam, že k dohodě dochází z důvodu nadbytečnosti a kdy a v jaké výši bude vyplaceno odstupné.

• 18. 12. 2009 8:58

jp (neregistrovaný)

děkuji, bylo to hrozně narychlo, musela jsem to sepsat ještě včera večer a šéf to již zaměstnanci odvezl, bohužel jsem tam částku odstupného a kdy bude vyplaceno nenapsala, jen důvod nadbytečnost, snad to to tak nevadí....

• 18. 12. 2009 9:11

Renáta (neregistrovaný)

nemyslela jsem konkrétní částku, ale např. odstupné ve výši trojnásobku průměrné mzdy (někdo má např. pětinásobek) apod.
      Myslím, že pokud je v dohodě napsán jako důvod nadbytečnost, tak povinnost vyplatit odstupné je ze zákona, takže to až tak nevadí...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).