Re: Odškodnění pracovního úrazu
asi jste něco porušila
měla jste všechny předepsané prac. pomůcky? (např. ochr. rukavice apod.)
pokud budete mít krácené odškodnění, potom se toto krácení bude týkat i bolestného apod.
pokud byste třeba za několik měsíců např. byla opět na neschopence z důvodu tohoto prac. úrazu (např. operace), potom by se krátilo odškodnění stejnou částkou jako nyní
>>Po měsíci a půl mi přišel dopis od zaměstnavatele že
>>mi bude kráceno odškodnění na 35% až 50% ušlého
>>výdělku
>>a že přesná výše krácení bude stanovena po návratu do
>>zaměstnání na Odškodňovací komisi při mé účasti.
>>Nikdy
>>jsem pracovní úraz neměla a tak nevím co mě čeká a
>>ani
>>nevím jak se zachovat v situaci kdy budu vědět že
>>krácení není opodstatněné. Děkuji za jakoukoliv radu.
>
>asi jste něco porušila
>měla jste všechny předepsané prac. pomůcky? (např.
>ochr. rukavice apod.)
>pokud budete mít krácené odškodnění, potom se toto
>krácení bude týkat i bolestného apod.
>pokud byste třeba za několik měsíců např. byla opět na
>neschopence z důvodu tohoto prac. úrazu (např.
>operace), potom by se krátilo odškodnění stejnou částkou jako
>nyní
Spíše si myslím že tam bude důvod krácení kvůli tomu že u stroje byl podnožník který všichni používáme místo schůdků. Na poradě s manažerem jsem právě na tento nedostatek poukázala aby se k tomuto stroji schůdky pořídili a nestalo se tak a bohužel po nějaké době co jsem na toto upozornila jsem na to doplatila vyvrtnutím kotníku.
Pokud je o tom zápis, že jste na toto upozorňovala, tak ho předložte (nebo ho požadujte předložit). Pokud by tam schůdky byly, ale zam-ci je nepoužívali , potom to může být důvodem ke krácení, ale pokud tam prokazatelně schůdky nebyly, pak (dle mého názoru) je vina na straně zam-tele a neměla byste být za to krácena
Třeba je důvodem krácení něco jiného, ale to by Vám měli na té schůzce říci a také by to mělo být písemně zaznamenáno (důvod krácení).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 12. 2009 10:23
Po měsíci a půl mi přišel dopis od zaměstnavatele že mi bude kráceno odškodnění na 35% až 50% ušlého výdělku a že přesná výše krácení bude stanovena po návratu do zaměstnání na Odškodňovací komisi při mé účasti. Nikdy jsem pracovní úraz neměla a tak nevím co mě čeká a ani nevím jak se zachovat v situaci kdy budu vědět že krácení není opodstatněné. Děkuji za jakoukoliv radu.