Odvolání z dovolené

• (neregistrovaný)

29. 12. 2009 18:07

Dobrý večer,

chtěla bych poradit:
    včera jsem nastoupila řádnou, naplánovanou dovolenou. Již včera ráno (v první den dovolené) se mě snažil zaměstnavatel kontaktovat na mém soukromém telefonu, v průběhu dne ještě několikrát. Protože vím, že mě chce odvolat z dovolené, přestože jsem před nástupem oznamovala, že budu 300 km od svého bydliště, kde je signál pouze přes zahraničního providera, navíc v průběhu roku jsem neměla moc šancí si dovolenou vybrat, mám více jak dva týdny nevyčerpané letošní dovolené a do příštího roku povolil zaměstnavatel převést pouze pět dní, telefon jsem nezvedala a ani jinak nekontaktovala zaměstnavatele. Dneska mi zaměstnavatel opět volal a když jsem na svém soukromém čísle telefon nezvedla, zaslal mi opět na soukromé telefonní číslo smsku, že mi přerušuje dovolenou a očekává mě zítra v práci, protože jsem údajně nesplnila všechny zadané úkoly.
    Ještě doplním, že vztahy u nás nejsou ideální, služební telefon nemám. Jak musí zaměstnavatel odvolat zaměstnance z dovolené, jestliže nemá jak prokázat, že zprávu zaměstnanec obdržel? Může vůbec považovat takovýto způsob za platné odvolání z dovolené?

Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 12. 2009 18:40

Elena (neregistrovaný)

Re: prosím o radu
      prosím, prosím o radu, má někdo zkušenost s takovým případem? může zaměstnavatel zaměstnance potrestat, že se do práce nedostavil?

• 29. 12. 2009 21:04

jjvvdd (neregistrovaný)

Pro použití Vašeho soukromého telefonu musí mít Váš souhlas...resp. zvedat ho ani nemusíte, protože nemáte povinnost mít tento telefon u sebe...nicméně uvědomuje si, že by Vám při odvolání z dovolené měl uhradit vzniklé náklady??????a že jich určitě bude, že...;O)

• 30. 12. 2009 8:04

elska (neregistrovaný)

Máte písemně schválenou dovolenou
      - protože dovolenou určuje zaměstnavatel!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      a pokud nenastoupíte, tak čekejte určitě výpověď
      u nás se zákony vůbec nedodržují.
      Já jsem měla nastoupit po 3 letech zpět do práce,
      ovšem nemají o mne zájem a nějaký § dle ZP, že mám
      na to místo nárok - nemůže být ani řeč - všichni se mi vysmáli,
      že nežijeme v komunismu - v kapitalismu se nemuseji dodržovat
      zákony atd.

• 30. 12. 2009 9:23

jjvvdd (neregistrovaný)

ale na co se zaměstnavatel ve výpovědi odvolá? na to, že mu nezvedla soukromý telefon, který si paní nevzala na dovolenou? Zvláště, když ho upozornila, že bude mimo signál? Mohla ho nechat doma....dovolenou jí zaměstnavatel schválil a ona jí řádně nastoupila...
      samozřejmě pokud se chce zaměstnavatel zaměstnance zbavit udělá to i jiným způsobem než odvoláním z dovolené...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).