Re: Pronájem bytu a daň
Já jsem ale nenahlásila na FÚ že pronajímám byt !! Budou nějaké sankce když to budu danit dle § 9? Kdybych to danila jako nahodilý výdělek, tak by to mohlo být OK, akorát bych nemohla dát těch 30%, musela bych dát pouze skutečné výdaje. je to tak? nějak v tom lítám.
To nahlášení FÚ asi myslíte, to co jsou povinni plátci DPH když pronajímají s nebo bez DPH. Vy podnikáte, jste plátce DPH ,nebo máte byt v HIM? Trochu víc to upřesněte.
Tak jsem pátrala s kamarádem Googlem a zjistila , že pokud se nezaregistruji a uhradím daň, tak budu platit pokutu za to, že zaměstnanci FÚ museli hledat .. Takže jdu se zeptat na FÚ zda je mohu ještě zaregistrovat bez pokuty :-) a pak platit daň dle §9
>>>>>>Letos jsem pronajímala byt po dobu 5 měsíců.
>>>>>>Nanahlásila jsem to FÚ. Jak danit ? Připočíst příjem
>Taky bych řekla, že nic platit nebudete, taky se
>registruje z úřední povinnosti, nevím co by Fú tak hledalo,
>co takhle § 33 odst. 5,
>a k tomu pronájmu proč by nemohly být výdaje 30%?
>Až se zeptáte na FÚ tak napiště jak do dopadlo.
§33/5 se týká daně z nemovitostí, nikoliv daně z příjmů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 12. 2009 19:32
Letos jsem pronajímala byt po dobu 5 měsíců. Nanahlásila jsem to FÚ. Jak danit ? Připočíst příjem k výdělku a danit jako nahodilý příjem? To si asi nemohu dát 30 % výdaje.
Jsem zmatená, pomůžete? Děkuji.