Re: služba do 3.země-místo plnění nově
děkuji za vyjádření k mému dotazu, doufám tedy že je to osvobozeno, ale radši budu ještě pátrat :)...k vašemu dotazu..... na onom školení nám bylo taky sděleno, že pokud přepravujeme třeba pro američana, tak platí jak píšete §9 odst 1, tedy reverse a už se o nic nestaráme. V §10k musí být splněny obě podmínky - firma -příjemce služby musí být plátce dph v ČR a spotřebuje službu v ČR- potom bude zdaněno v ČR... jsem z toho taky trochu jelen ale myslím, že váš případ bude bez dph :)....zmiňujete nějaký článek, jestli je na netu, můžete mi napsat odkaz ?
moc děkuji....ten článeček....stáhla jsem si to z netu..je to v pdf...takže Vám to jedině mohu poslat e-mailem, pokud ho budete chtít napsat. Bylo to ještě v počátcích, kdy nebylo úplně jasné, zda novela bude...ale já, když už jsme na něco narazila, ukládala jsem si to do složky a pak četla a četla....a trochu byla jelen. Teď jsem si myslela, že už skoro jelen nejsem...no a vidíte....Pokud budete chtít poslat ten článek (zas tak světoborný není), tak Vám ho pošlu (ale asi až zítra-už dneska končím.) Mějte se fajn.
díky ale už sem taky zapátrala na netu a něco nasbírala..no snad to během roku pochopíme..... a až to pochopíme, tak nám to zas změní :)
:-) no tak teď jste to vyjádřila úplně přesně...příští rok nám t zase určitě změní. No ale zase nás to udržuje stále ve střehu :-). Ještě jednou děkuji za osvětlení toho paragrafu 10k) část věty: "a která je zároveň plátcem" jsem po prvním přečtení nějak ignorovala a tak mě to stále mátlo. Mějte se hezky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 1. 2010 10:46
Dobrý den, prosím mohl by mi někdo poradit s následujícím:
přeprava po ČR pro firmu ze 3.země. Domnívala jsem se, že dle nového par.9 určím místo plnění dle sídla osoby, které službu poskytuji. (také jsem se tak dočetla v jednom článku, kde byl přímo příklad....přeprava nákladu po ČR pro firmu z USA-bylo tam uvedeno, že tato služba bude bez DPH -systém reverse charge, zdaní příjemce) Ale koukám na zákon a par. 10 písm.k) - tak, tam je psáno, že pokud dojde ke skutečnému užití nebo spotřebě služby v tuzemsku, je místo plnění tuzemsko - tedy DPH 20%. Prosím poraďte někdo, nevím, zda jsem pochopila správně či ne.Děkuji