Re: OT: audit
Děkuji... Já jsem si právě říkala, že se mi to nějak nezdá. Takže jedině změním účtování výplaty mezd (jelikož je to převodem, tak mám označeno jako "spoření" a proto ten účet 379). Jinak ještě jednou moc děkuji za příspěvěk. A to jsem si říkala, že nebude problém... Chjo, takže do boje :-)
Re: OT: audit
teď jsem zjistila u bodu 2) že jsem zapomněla napsat, že se nesmí používat trojčíslí .900.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 1. 2010 17:17
Dobrý den,
ve firmě máme audit a překvapilo mě pár věcí, které po mě auditor chce - týká se účtování. Můžete mi prosím sdělit, jak to máte u vás?
1) Dle vnitr.směrnice zařazuji hmotný majetek nad 10.000 Kč jako drobný majetek (účtuji 022.900). K tomuto mi auditor sdělil, že se účtování na konečné trojčíslí nesmí používat, jelikož toto používají pouze neziskové organizace.
2) Výplata mezd zam-ců, které se hradí převodem účtuji přes 379 a toto se jim také nelíbí, žeprý mám používat výhradně účet 331.
3) V evidenci mám majetek (který je do 10.000 Kč) - dávám rovnou do nákladů a auditor po mě chce inventur tohoto evidenčního majetku. To není samozřejmě problém, to bude vyhotoveno, ale překvapilo mě, že se musí dělat inventura k nákladovému účtu. Já mám pro FÚ vytisknutý za každý rok vše co se skrývá pod nákladovým účtem, ale žeprý toto FU nebude stačit.
Děkuji za vaše postřehy