Re: změna sml.na dobu určitou?????
Podle mě Vás teď zaměstnavatel nemůže vyhodit, protože jste těhotná. Nemůže ani trvat na tom, aby jste podepsala dobu určitou. Tohle určitě nedělejte, protože pak by Vám prac. poměr skončil, ať jste těhotná nebo v pr. neschopnosti. On sám Vám smlouvu jen tak změnit nemůže, musela by jste s tím souhlasit. Nemůže Vám dát výpověď ani když jste na neschopence a máte PP na dobu neurčitou. Ale jak je to s nárokem na mateřskou z nemoci, to nevím. Radila bych obrátit se s dotazem na nejbližší referát úřadu práce - na Karlovarsku je třeba v Sokolově. Není to klasickej úřad práce, ale orgán, který se tímhle zabývá a kontroluje, jestli se zaměstnavatel k zaměstnanci nechová protiprávně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 1. 2010 7:54
Prosím o radu. Mám pracovní poměr sjednaný ze dne 16.3.2009 na dobu neurčitou. Nyní jsem těhotná a zaměstnavatel mě chce smlouvu změnit na dobu určitou, nebo nejlépe mě vyhodit ihned. Když půjdu na neschopnost teď, budu mít nárok na mateřskou? Kolik musím mít odpracovaných dnů? a v neschopnosti zaměstnavatel nemá nárok mě smlouvu změnit,že? Děkuji za odpověď