Re: Mateřská dovolená-držení pracovního
Původní pracovní místo jsem včera nazvala "původní židlí", tzn. že se jedná nejenom o stejný druh práce, ale také o stejné organizační začlenění apod. Jakékoliv jiné místo bylo v mé odpovědi nazváno prací podle pracovní smlouvy, nejedná-li o pracovní místo, které nelze podřadit smluvnímu ujednání obsaženému v pracovní smlouvě. S "jakýmkoliv jiným místem" byste musela vyslovit souhlasit. Pokud máte v PS druh práce např. "sekretářka" a byla jste sektářkou ředitele, po návratu z MD musíte být zase sekretářkou ředitele. Vracíte-li se kdykoliv později, zaměstnavatel vás může zařadit jako sekretářku kteréhokiliv vedoucího zaměstnance. Jak vidno, mnoho záleží na tom, co máte sjednáno v PS.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 1. 2010 14:08
Děkuju za odpověď,jen nerozumim tomu že mi původní místo musí tedy držet během mateřské tj.28-37 týdnů apak mě můžou přeřadit na jiné místo?Protože po mateřské mi navazuje rodičovská dovolená celkem budu doma tedy tři roky,tak po návratu už mě může tedy přeřadit na jakékoliv jiné místo?Abych měla nárok na původní místo musela bych do práce hned po mateřské dovolené to je po těch 28-37 týdnů?Nesměla bych pak čerpat rodičovskou dovolenou abych měla nárok na původní místo?