Rod.dov.-přestěhování-dát výpověď?

• (neregistrovaný)

7. 1. 2010 14:17

Dobrý den, moc prosím o radu. Bydlela a pracovala jsem v Ostravě, kde také mám zaměstnavate. Jsem nyní na rodičovské dovolené a plánuji znovu otěhotnět, pokud bych ale neotěhotněla, kam mám vlastně nastoupit, jak to řešit, když žiji již pár let v jiném městě? Může mi dát zam. výpověď?
    Děkuji moc za vaši pomoc
    jančí

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 1. 2010 14:20

all (neregistrovaný)

Re: Rod.dov.-přestěhování-dát výpověď?
      A proč by vám ji dával zaměstnavatel ? Vy po skončení rodičovské dovolené následující den po 3. narozeninách dítěte jste povinna nastoupit do práce na pracoviště, které máte sjednané v pracovní smlouvě jako místo výkonu práce. Pokud nemůžete, musíte vy buď požádat zaměstnavatele o ukončení pracovního poměru dohodou nebo dát výpověď tak, aby výpovědní doba skončila dnem 3. narozenin vašeho dítěte.

• 7. 1. 2010 14:26

jančí (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, čili musím dát výpověď já,nebo dohodou...
      Jiná varianta neexistuje?
      Jančí

• 7. 1. 2010 14:36

all (neregistrovaný)

Nevím co máte na mysli. Jiná varianta je jen nastoupit do práce. Pokud nenastoupíte ani neukončíte prac. poměr , tak vám může zaměstnavatel psát "áčka" a ještě po vás požadovat případnou škodu, kterou jste mu mohla nenastoupením do práce způsobit.

• 8. 1. 2010 8:58

jančí (neregistrovaný)

Z čeho by se vypočítávala další mateřská
      Děkuji mnohokrát.
      Ještě jsem se chtěla zeptat, pokud bych znovu otěhotněla, synovi jsou nyní 2 roky a rodič.dov. mám do 3 let, z čeho se mi bude vypočítávat další mateřská, když jsem do práce vůbec nenastoupila?
      Jančí

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).