Re: Zdanění zásob při přerušení podnikán
Co se týká daně - ano zdaníte. Není ale úplná pravda, že v přídapě dalšího prodeje těchto zásob už nedaníte. Pokud budou prodány za vyšší cenu než jste zdanila, daníte rozdíl mezi prodejní cenou a cenou zásob zahrnutou do základu daně při přerušení.
Co se týká ZP - z této úpravy neodvádíte ZP
Co se týká SP - od 1.1.2009 odvádíte SP
Nevím, kdy bylo přerušeno, ale pokud by podnikání bylo zahájeno do 31.3.2010, není třeba nic dodaňovat.
Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 1. 2010 16:17
Jako OSVČ – neplátce DPH s jednoduchým účetnictvím, jsem přerušila podnikání a zbylo mi zboží za 250 tis. Kč, moje účetní tvrdí, že tyto neprodané zásoby musím zdanit jako zisk a zaplatit soc. a zdr. pojištění. A v případě, že opět začnu později podnikat nebudu již z těchto zdaněných zásob – v případě jejich prodeje platit daň, ani jiné poplatky. V případě, že má pravdu, jak budu v budoucnosti rozlišovat již zdaněné a nově nakoupené zásoby, když se bude jednat o totožné zboží? Děkuji za odpověď.