Re: Fa za služby od 1.1.2010
Faktura bude bez DPH to ano. Nevím jestli mě pochopíte,ale sazba daně bude jaká? To plnění bude nezdanitelným plněním,plněním s 0% DPH nebo se mi to v přiznání objeví na dvou řádcích jako nárok i odpočet (+,-) a v konečném důsledku to bude také bez DPH.
Děkuji
Re: Fa za služby od 1.1.2010
Faktura bude v 0% vystavena odběrateli, vhodné je tam napsat odkaz na směrnici ES 2008/8/ES
Fakturu v účetnictví budete mít bez DPH tedy v 0%, nic už nebudete tzv. samovyměřovat, neodpočítáváte ani nezdaňujete z této faktury.
-------------
reversecharge znamená tzv. obrácené zdanění, tzn., že zdaní až přijemce služby v ES.
V původním zákoně to tak bylo u vyjmenovaných služeb a zdanění se tím přesouvalo na stranu příjemce služby
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 1. 2010 10:41
Dobrý den,prosím o radu, vystavuji fa do EU za službu,která spadá do § 9 odst. 1. Podle starého zákona jsem použila systém reverscharge? Použiji ho i nyní dle zákona nového? Děkuji.