Nárok na PPM - důležité!

• (neregistrovaný)

10. 1. 2010 15:57

Zdravím, chtěla bych se zeptat někoho povolaného, jestli mají paní na OSSZ pravdu nebo mám pravdu já...

Dne 13.3.2008 jsem nastoupila do zaměstnání na dobu určitou do 28.2.2009. Poté jsem byla v březnu 2009 v evidenci úřadu práce a od 1.4. - 30.6.2009 jsem opět nastoupila do zaměstnání - obě zaměstnání byly na HPP. Na začátku června 2009 jsem zjistila, že jsem těhotná - tudíž od konce pracovního poměru jsem myslela, že jsem v tzv. ochranné lhůtě trvající 6měsíců od ukončení pracovního poměru na opět jsem se přihlásila k evidenci na ÚP.
    Na mateřskou dovolenou jsem nastoupila 13.12.2009 - 8 týdnů před termínem porodu - dobu ochranné lhůty jsem splnila. Jenže paní na OSSZ mě tvrdí, že na PPM nemám nárok, protože jsem v posledním zaměstnání byla jen 3 měsíce, ale podle úryvku z jednoho článku -

Aby vznikl nárok na tuto dávku, musí být splněna podmínka tzv. čekací doba. Tzn. že účast na nemocenském pojištění trvala aspoň 270 kalendářních dnů a je nepodstatné, zda u jednoho nebo více zaměstnavatelů a také tato zaměstnání nemusejí být nepřetržitá.

Jestliže skončilo zaměstnání těhotné ženy, pak ochranná lhůta činí vždy šest měsíců bez ohledu na to, jak dlouho nemocenské pojištění trvalo a z jakého důvodu PP skončil.

- bych na PPM nárok měla. Tak kde je pravda?

Budu vám velmi vděčná za odpoveď. Paní na OSSZ byla sice milá, ale ona má svoji pravdu a víc se odmítala bavit.
    Předem díky Alena

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).