Výpověď 1

• (neregistrovaný)

13. 1. 2010 15:01

Dobrý den,dne 4.9.2009jsem sepsal smlouvu s agenturou pracovní smlouvu na dobu neurčitou se skušební dobou 3 měsíců.Tato agentura nabírá zaměstnance pro fabriku Tyco ElectronicCzech s.r.o.kuřim.Práci jsem začal v Tycu vykonávat 7.9.2009.Dne 8.12.2009,tedy 2 dny po uplynutí zkušební doby jsem byl vyzvám mistrem na pracovišti,abydh mu odevzdal čipovou kartu,s tím,že už zítra dhodit nemusím,že jsem byl v pracovní době kouřit,přičemž mě však zminovaný mistr neviděl,ale zdřejmě kouř cítil.podotýkám že ve shora zminované době jsem nebyl práce neschopen,tedy moje zkušební doba již uplynula.zároven jsem nikdy s mistrem či jiným nadřízeným neměl žádný problém týkající se kázně na pracovišti.odevzdáním zminované čip.karty mi tedy zabránil jak vstupu do areálu závodu,tak přístupu do šatny,odpídhnutí si na pracovišti,přihlášení výroby atd.jak jsem se již shora zmínil zaměstnávala mě agentura,ne fabrika,ale čip.kartu mi sebral a řekl mě že už zítra nemusím chodit mistr,tedz zaměstnanec fabriky.zároven při sepisování prac.smlouvy mi zaměstnamec agentury podstrčil k podepsání papír s nadpisem zrušení pracovní smlouvy dohodou.na zminovaném papíru bylo volné místo o rozvázání prac.poměru ke dni...... a dole kolonka v brně dne 7.9.2009.jelikož mě mistr vyhodil 8.12.2009,tak mi při zaslání zápočtového listu zaměstnanec agentury toto datum přepsal na 9.12.2009,tudíž propiskou přesktnul sedmičku,za devítku dopsal dvanáctku a podepsal se tam stím že to opravil.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 1. 2010 15:13

moderátor BC (neregistrovaný)

Upozornění moderátora
      Vážený pane, Váš druhý příspěvek označený číslem 2 byl smazán. Pokud chcete pokračovat ve zde započatém příspěvku, nezakládejte prosím nové vlákno, ale použijte tlačítko "odpovědět" a pokračujte v poli pro odpověď. Děkujeme za pochopení.

• 13. 1. 2010 16:11

jaroslav skácel (neregistrovaný)

Dokončení dotazu
      Tato poopravené rpzvázání prac.poměru mi přišlo doporučeně poštou zároven se zápočtovým listem na kterém píše úplně něco jiného, a to že dle pareagrafu 66 zrušení ve zkušební době ze stranyzaměstnance,důvod neuveden.Takže na zápočtovém listě písou že jsem dal výpověd já ve zkš.doběčož jsem již byl po zkušební době a na tom zrušení prac.poměru dohodou také úplně něco jiného.Toto jednání zaměstnance agentury si myslím že je cílené a vede za účelem toho aby mi agentura nebo fabrika nemusela vyplácet odstupné jelikož mě mistr vyhodil už po ukončení zkušební doby,v průběhu mého zaměstnání jsem neměl v zaměstnání žádný prohřešek,ani jsem nijak závažně nic nepoprušil.
      zajímalo by mě jak se toto dá řešita jestli mám právo na odstupné.Děkuji Vám za odpověd. Skácel Jaroslav

• 13. 1. 2010 17:36

inzinyrka (neregistrovaný)

Re: Dokončení dotazu
      Najděte si právníka a podejte žalobu pro neplatné rozvázání pracovního poměru. Myslím, že máte slušnou šanci na úspěch.

• 13. 1. 2010 20:18

Jiřka1 (neregistrovaný)

Re: Dokončení dotazu
      Je to celé zmatené, ale každopádně Vy musíte jednat s agenturou, protože jste byl zaměstnancem té agentury, ne té firmy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).